HÍREK

ESMTK - MTK Budapest II 0-3 (0-0)

2016-08-07

ESMTK - MTK Budapest II 0-3 (0-0)

Álmos kezdés után a remek csapatmunkának köszönhetően győzelemmel kezdtek a fiatalok a harmadosztályban.

 

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

ESMTK - MTK Budapest II 0-3 (0-0)

ESMTK Stadion

Vezette: Jakab Árpád, asszisztensek: Baghy Csaba és Albert Gergő

ESMTK: Bonica - Madarász, Privigyei, Mátyás, Tóbiás - Lázár, Túri, Bányai, Boda - Hegedűs, Bukovec.

Kispad: Meszesán, Dénes, Daruka, Ruff, Németh, Kozma, Harsányi.

Vezetőedző: Turi Zoltán.

Csere: Hegedűs helyett Ruff (60. perc), Madarász helyett Németh (60. perc), Túri helyett Kozma (69. perc)

Sárga lap: Boda (57. perc), Németh (74 .perc)

Kiállítva: Boda (77. perc)

MTK Budapest II: Demjén - Sági, Katona, Nagy Zs., Széles - Szabó, Bayer - Szuhodovszki, Kovács, Takács - Szerencsi. 

Kispad: Erdei, Nagy M., Lustyik, Forgács, Fehér, Csicsek.

Vezetőedző: Pölöskei Gábor

Csere: Szuhodovszki helyett Csicsek (67. perc), Takács helyett Fehér (87. perc), Bayer helyett Lustyik (88. perc)

Gólszerző: Takács (53. perc), Szerencsi (81. perc), Csicsek (85. perc)

Sárga lap: Sági (14. perc), Kovács (45. perc), Szabó (74. perc)

A Labdarúgó NB III. Keleti csoportjában induló MTK Budapest II. számára nem tartogatott könnyű mérkőzést az első forduló, az ESMTK csapatához látogattak Pölöskei Gábor fiai. A kezdőcsapat nagyon fiatal volt, alig haladta meg a 18.5 évet az átlagéletkor, de a mérkőzés képe alapján ezt nem lehetett volna megmondani.

A mérkőzés elején lesgyanús helyezetben indult meg a hazai támadás, de kaput nem talált a lövésből Bukovec. Ezt követően is nyomás alatt tartották a vendégkaput az ESMTK játékosai, több lövést is megeresztettek a pesterzsébetiek, de nem céloztak jól. Majd a 14. percben Sági Milán mellett esett el Bonica, a játékvezető pedig a böntetőpontra mutatott. A hazai balbekk, Tóbiás Zsolt állt a labda mögé és a jobb alsót célozta meg, Demjén Patrik eszén azonban nem járt túl, a fiatal hálóőr pontosan tudta, hova fog menni a labda, és kiütötte a büntetőt.

Demjén bravúrja volt az, amire a csapatnak szüksége volt, ezt követően kiegyenlítődött a játék, Szerencsi próbálkozott lövéssel, majd Bayer Bence is megtornáztatta a kapust, de gól nem született. Szuhodovszki is észrevétette magát egy távoli bombával, de nem okozott gondot a hazai csapatnak.

A második játékrészre nem hagyott alább a csapat lendülete, sőt még fokozódott is. Az 53. percben aztán megérkezett az áttörés, Széles Imre lőtt kapufát, majd a kipattanót megszerezte Takács Ronald, aki kegyetlenül kihasználta a lehetőséget, és a kapuba lőtte a labdát. (0-1)

A gólt követően Sági Milán is megtornáztatta Bonicát, de gól nem született a távoli szabadrúgásból. Majd következett a mérkőzés második fordulópontja, ami talán végleg beindította az MTK Budapest II hengerét, ez pedig a hazai balszélső, Boda József kiállítása volt, aki Szabó Ádám lábára tartott rá, és jogosan kapta meg második sárga lapját, és az ezzel járó pirosat. 

A kiállítást követően három perc kellett a következő nagy helyzet kialakításához, és hogy újra zörrenjen a hazai háló. Takács Ronald cselezett a jobb szélen, erős centerezését Csicsek elől kiütötte a kapus, de a labda Szerencsi Miklós elé került, aki higgadtan belsővel lőtt a kapuba. (0-2)

Takács azonban nem állt meg itt, lecserélése előtt két perccel újabb gólpasszt adott, így segített végképp eldöntetni a mérkőzést. Katona Máté repült ki a védelemből, az ellenfél kapujától 25 méterre a jobb oldalon futó Takácsnak passzolt, aki középre lőtte a labdát Csicsek Leventének, a center pedig zavartalanul lőhetett kapuba. (0-3).

A mérkőzés utolsó percei már nem hoztak változást az eredményben, a kezdeti nehézségeken gyorsan átlendült a fiatal csapat, és meggyőző játékkal elhozta a három pontot Pesterzsébetről. Pölöskei Gábor, a csapat vezetőedzője jókedvűen értékelt a lefújás után: – Ilyen a futball. Az első félidőben egyenlő erők küzdőttek, sőt ellenfelünk még büntetőhöz is jutott, de nem tudta azt értékesíteni, Demjén Patrik védett, ez szerintem fordulópont volt, annak ellenére, hogy a mérkőzés elején történt. A második játékrészre sikerült rendezni a sorokat, szép támadást követően megszereztük a vezetést, utána pedig kijött a lépés, ügyesen futballoztunk. Lőhettünk volna akár több gólt, de nem vagyok elégedetlen, megérdemelten nyertünk. Egyértelműen elégedett vagyok viszont a felkerült játékosokkal, a felkészülés során is bizonyítottka, ezért is kaptak többen helyet a kezdőcsapatban. Ez egy sokkal fiatalabb csapat, mint a tavalyi, de nagyon tehetségesek, bízunk benne, hogy gyorsan fejlődnek, és elérik azt a szintet, amivel az élvonalban is játszhatnak.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman