HÍREK

Végre otthon, mégis idegenben (GALÉRIA)

2015-10-22

Végre otthon, mégis idegenben (GALÉRIA)

Csütörtök délelőtt a Lantos Mihály Sportközpontban megtartotta sajtótájékoztatóját László Csaba.

Témája nem is lehetett más, mint az elmúlt fordulóban, a Puskás Akadémia felett aratott győzelem és a hétvégi, Budapest Honvéd elleni rangadó. A vezetőedző mellett, Torghelle Sándor is elmondta gondolatait.

Az MTK Budapest „Sanyija” azzal kezdte, úgy érzi, nem számíthatunk könnyű mérkőzésre. Hazai pályán játszunk, mégis idegenben. A pálya minősége biztosan hagy kívánni valót maga után, a sok eső miatt mély talajjal kell számolni. Az MTK Budapest támadója beszélt a régmúltról is.

– Mindenki tudja, hogy ezer szállal kötődöm a Honvédhoz. Különleges meccs lesz számomra, tizenhárom évig játszottam náluk, ott nőttem fel.

A csapat 14-ese megemlítette még, jó csapatnak tartja az ellenfelet, kiválóan összerakott társaság, stabil védelemmel, ez olasz edzőjüket dicséri. Szavait ezzel zárta:

– Az elmúlt fordulóban a Puskás Akadémia ellen változatos, élvezetes mérkőzést játszottunk, és eredményesek is voltunk. Jó előjel, hogy győzelemmel a hátunk mögött megyünk neki a hétvégének. Száz százalékban koncentráltan kell játszanunk és akkor győzünk ellenük!

A sajtótájékoztató második részében László Csaba, a kék-fehérek vezetőedzője osztotta meg gondolatait a megjelent újságírókkal. A vezetőedző beszélt a csapat mögött hagyott feladatokról is:

– Fontos volt a múlt hétvégi mérkőzés, mivel előtte hármat nem tudtuk megnyerni, igaz nem is veszítettünk. Pakson el kellett volna dönteni az elején, az Újpest ellen vesztett helyzetből álltunk talpra, Békéscsabán pedig megvolt a lehetőség a bajnoki pontokra, a végén kettő kicsúszott a kezünkből.

A szakvezető elmondta, a múlt heti mérkőzés a sokadik idegenbeli volt egymás után. Nem tartja ezt jónak, megnehezíti a csapat dolgát, de kiemelte:

– Fontos győzelem volt, ami a csapategységet dicséri, ezzel a pozíciónkat tudtuk megtartani. Kiegyensúlyozott a bajnokság, a Ferencváros kimagaslik, de a többi csapat fej-fej mellett halad. Érdekes mérkőzésen, a fordulópontokból mi jöttünk ki jobban, és megérdemelten győztünk.

Természetesen a következő, Budapest Honvéd elleni mérkőzésről is szót ejtett:

– Végre hazai pályán lépünk pályára, de mégis idegenben, olyan ellenféllel szemben, aki mindenkinek megnehezíti a dolgát. Kispesten döntetlen szagú mérkőzést játszottunk velük, amit a végén kapott szerencsétlen góllal elveszítettünk. Szeretnénk ezért visszavágni. Igazi városi derby várható, jó mérkőzésen itthon akarjuk tartani a pontokat.

A vezetőedző méltatta szombati ellenfelünket is:

– Jól szerepel a Honvéd, stabil csapat. Az új MLSZ szabályozásból ők is profitáltak, több tehetséges akadémista van közöttük, így jó egyveleget képeznek az idősebb és a fiatalabb játékosok. Igaz, az utolsó mérkőzésükön, Fehérváron háromgólos vereséget szenvedtek, de ez fárasztó kupameccset követően alakult úgy. Szóval nem szabad, hogy ez megtévesszen bennünket, ugyanúgy kell koncentrálni, mint ezelőtt tettük.

László Csaba zárásként még elmondta, az utóbbi mérkőzéseken ismét jól ment a csapatnak a góllövés, ezt kell folytatni a továbbiakban is. Nem készülnek semmi különössel, inkább a folytonosságot tartja szem előtt:

– Minden ellenfelet tisztelünk, és komolyan veszünk. Egy csapattal a versenykiírás miatt, háromszor is játszunk, azt gondolom, a meccsek többségén a napi forma dönt. Ezért fontos minden mérkőzésen a legtöbbet kihozni magunkból. – zárta gondolatait a vezetőedző.

A mérkőzést televízió nem közvetíti, így honlapunkon követhető ITT, jegyvásárlás ITT.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-05 17:00 Szentlőrinci Sportpálya

SZENTLŐRINC SE

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman