HÍREK

MTK Budapest-Budapest Honvéd (BEHARANGOZÓ)

2015-10-21

MTK Budapest-Budapest Honvéd (BEHARANGOZÓ)

Itt a visszavágás ideje.

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában az MTK Budapest, fővárosi rangadón látja vendégül a Budapest Honvéd csapatát. A két klub történelme elképesztő múltra visz minket vissza, de nem árt az aktualitásokkal is számolni, jöjjön a pesti csata beharangozója.

1888, 1909, évszámok, melyek tökéletesen példázzák a magyar futball hagyományainak mélységét, melyek két nagyszerű labdarúgó klub alapítási éveit takarják. Éppen ezért nem ismeretlenek egymás számára a csapatok, közel 200 elsőosztályú bajnokin mérkőztek meg, kék-fehér pályaválasztással 95 alkalommal. A 186. MTK Budapest-Budapest Honvéd találkozó sok érdekességet tartogat.

Utoljára, hazai környezetben az MTK Budapest 2007 októberében szenvedett vereséget a kispesti alakulattól, azóta hat meccsen 2 döntetlen mellett 4 esetben kék-fehér sikert hozott a fővárosi ütközet. Ami a komplett örökmérleget illeti, az összes, eddig lejátszott, 185 meccsen 86 MTK Budapest győzelem mellett, 45 döntetlen és 54 Honvéd győzelem született. Pazarnak mondható az összecsapások átlagos góltermése, mérkőzésenként 3.6 találat kielégítő lehet a semleges szurkolók számára is.

Az idei bajnokságban találkozott már egymással a két csapat, az MTK Budapest nem is olyan régen még átmeneti otthonának tartott Bozsik Stadionban 2-1-re győzött a Budapest Honvéd, Vernes Richárd 86. percben szerzett találatával. A közelmúlt tehát a kispestiek mellé szegődik, azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán, a visszavágás vágya elevenen élhet Kanta Józsefékben.

Futball-aktualitás tekintetében, két magyar élcsapat feszülhet egymásnak szombat este a Fáy utcában, a kék-fehérek a negyedik, míg a Budapest Honvéd a hatodik helyről várja a következő bajnokit. A piros-feketék gyengébbnek mondható formája az MTK Budapest mellett szól, két forduló óta nem nyertek a kispestiek, a 10. fordulóban a Ferencvárostól, múlt héten a Videotontól kapott ki a fővárosi klub. Azt megelőzően 2-1-re győztek a DVTK ellen, gól nélküli döntetlen Szombathelyen, és vereség a Vasas ellen, legutóbbi öt mérkőzésén a Honvéd mérlege tehát 1 győzelem 1 döntetlen 3 vereség.

Az Illovszky Rudolf Stadiont ideiglenesen otthonának tekintő MTK Budapest ezzel szemben, folyamatosan idegenben játszva, 1 győzelem 3 döntetlen 1 vereséget tudott produkálni.

László Csaba továbbra is kitart a 4-4-2-es hadrendje mellett. Kétségtelen, hogy Ramosszal és Torghellével elöl, gólveszélyesebb az MTK Budapest játéka, a kétcsatáros taktikát három fordulóban alkalmazta a csapat, hat gólt termelve ezeken a találkozókon. A recept adott, aligha kell ehhez a tizenegyhez, most hozzányúlni, ami mégis hiányozhat, az Thiam box-to-box játéka a középpályán, főleg úgy, hogy a Honvéd nagy erénye, éppen a kiváló képességű középpályásokban rejlik.

Nagy csaták várhatók az oldalvonal mentén, na nem az edzők vehemenciájára kell gondolni – pedig azt is beharangozhatnánk – Vadnai és Holender, Bese és Vernes komoly párharcokba bonyolodhatnak. Ha sikerül ezeket a területeket lezárni, valamint a Kamber-Hidi falba sem ütközik az MTK Budapest építkezése, akkor a széleken, Gera, Strestik és Ramos előbb létszámfölényt, majd a középen érkezők számára gólhelyzetet teremthet.

Jó esélyekkel, szép reményekkel várhatja a kék-fehér budapesti klub a szombati találkozót, két fizikálisan jól felkészített, kimondottan kiváló erőkből álló csapat vívhatja majd meg a nagy múltra visszatekintő mérkőzést. Az MTK Budapest – Budapest Honvéd bajnokit nem közvetíti televízió, elővételben jegyet vásárolni ITT tudnak, élő, szöveges tudósításunkat pedig ITT találják.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-05 17:00 Szentlőrinci Sportpálya

SZENTLŐRINC SE

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman