HÍREK

MTK Budapest - Vasas FC 2-1 (1-1) (GALÉRIA)

2015-12-05

MTK Budapest - Vasas FC 2-1 (1-1) (GALÉRIA)

Torghelle parádé a Fáy utcában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Vasas FC 2-1 (1-1)
OTP Bank Liga, 18. forduló

Illovszky Rudolf Stadion, 714 néző

Vezette: Kassai Viktor, asszisztensek: Kóbor Péter, Huszár Balázs, tartalék játékvezető: Horváth Róbert.

Gólszerző: Torghelle (6. perc, 53. perc) ill. Pavlov (22. perc).

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Grgics, Poór, Vadnai – Varga, Vass, Thiam, Strestik – Ramos, Torghelle. Kispad: Groppioni – Deutsch, Hajdú, Hujber, Szatmári L., Vukmir, Baki. Vezetőedző: László Csaba.

Csere: Varga helyett Hujber (szünetben), Vass helyet Baki (70. perc), Strestik helyett Deutsch (85. perc).

Sárga lap: Thiam (77. perc), Vadnai (91. perc).

Vasas FC: Hermány – Vukaszovics, Romic, Pajovics, Hangya – Adamovics, Vida, Czvitkovics – Könyves, Pavlov, Ádám. Kispad: Nagy G. – Berecz, Lázok, Kenesei, Ubiparip, Grúz, Novák. Vezetőedző: Simon Antal.

Csere: Ádám helyett Lázok (60. perc), Könyves helyett Ubiparip (66.perc), Czvitkovics helyett Kenesei (71. perc).

Sárga lap: Adamovics (74. perc), Romic (76. perc), Kenesei (89. perc).

A 160. MTK Budapest – Vasas FC fővárosi rangadón, a hazaiaknál – a korábban Békéscsabán megsérült – Hrepka Ádám mellett, a Fehérváron kisebb bokasérülést szenvedő Kanta Józsefre, valamint az eltiltását töltő Gera Dánielre sem számíthatott László Csaba. A vendég piros-kékeknél, sérülése miatt Osváth nem léphetett pályára, rajta kívül Remili piros lapja, és Debreceni öt sárgája miatt kényszerült a lelátóra.

6. perc: Vass Ádám centerezését követően Strestik vált le emberéről, visszafejelte – a büntetőpont és az ötös közé – Torghelle Sándornak a labdát, aki a kapust megelőzve a hálóba fejelt. (1-0)

22. perc: Bese középre szabadított fel a büntetőpont magasságából, Pavlov a lecsorgót háborítatlanul lőhette kapura, és az utat talált a hosszú oldalon. (1-1)

53. perc: Vadnai Dániel a térfél feléről ívelt középre, gyakorlatilag Torghelle fejére, aki a rövid felsőbe bólintott. (2-1)

A mérkőzés végén a két szakvezető értékelt:

László Csaba, vezetőedző (MTK Budapest): – Három pontot hozott a Mikulás. Tudtuk, hogy mi vár ránk a mérkőzésen, mert a múlt heti – Békéscsaba elleni – győzelem pozitív erőt adott a Vasasnak. Nehéz volt azt játszani, amit tudunk, és amit szerettünk volna. Inkább munkás csapatot küldtem ma pályára, mint játszósat. Megszereztük a vezetést, utána ahelyett hogy gólra gólt rúgtunk volna, kaptunk egyet. A második félidőben nem akartunk hibázni, ezért nem is adtuk át a kezdeményezést a Vasasnak. A második gól felépített támadás végén született. Mindkét csapat küzdött, a második félidőben nem volt igazi helyzete ellenfelünknek. Fontos, hogy ezen a fővárosi rangadón újra győztünk, ez lelki támaszt adhat a csapatnak. Munkás győzelem volt, ma dolgoztuk és nem játszottunk, ezért is megérdemelt a sikerünk. Torghelle minden téren a mezőny fölé nőtt, ugyanazt a Sanyit láttam, mint tíz évvel ezelőtt, élvezi a focit és kiválóan helyettesítette Kantát a csapatkapitányi poszton. Sok gólt lő Torghelle, ennek örülök. Ramos és Strestik is remekül szolgálja ki, és az egész csapat is nagy segítséget nyújt neki ehhez. Mindkét gárda fáradt volt a mai találkozón, ami érthető, hiszen egy hét alatt ez volt a harmadik meccsük, és a mély talaj sem kedvezett. Ma nem szépen, hanem dolgosan játszottunk, két adódó lehetőségünket kihasználtuk, ez kellett a sikerhez. 

Simon Antal, vezetőedző (Vasas FC): – Jó meccs volt, a küzdelem dominált. Nagy erőket mozgósítottunk annak érdekében, hogy egyenlítsünk, sajnálom, hogy nem sikerült. Az MTK Budapest stabil csapat, voltak lehetőségeink, többször mögéjük kerültünk, de pontatlanok voltunk. Nem szabad a kék-fehérektől két gólt kapni, ezzel elveszett az esély a győzelemre. Torghelle második gólja extra teljesítmény. Bátrabb támadójátékot szerettünk volna játszani, de túl erős volt az ellenfél. Elvesztettük a párharcokat, masszívan játszottak, nem találtunk fogást rajtuk. A döntetlenre lett volna még esély, de nem éltünk vele. Gratulálok az MTK Budapestnek.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman