HÍREK

MTK Budapest - Ferencvárosi TC (BEHARANGOZÓ)

2015-11-19

MTK Budapest - Ferencvárosi TC (BEHARANGOZÓ)

Az OTP Bank Liga 15. fordulójában jön az Örökrangadó!

Hosszú szünet után tér vissza az OTP Bank Liga, nem is akármilyen mérkőzéssel. Szombaton a 208. Örökrangadó alkalmából látja vendégül az MTK Budapest, a Ferencvárost. Az egyik legnagyobb múltra visszatekintő mérkőzést 18:00-kor, a Fáy utcai, Illovszky Stadionban rendezik. Két kifejezetten jó erőket felsorakoztató gárda csap össze a 15. fordulóban, nehéz jósolni az első és a negyedik helyezett összecsapása előtt, de azért megpróbáljuk.

A nagyjából kiegyenlített mérleg, mindezidáig 76 MTK Budapest győzelmet, 46 döntetlent és 84 ferencvárosi sikert rejt, a múlt alapján, nincs oka hitetlenkedni a kék-fehér szurkolóknak. A semleges drukkerek számára is izgalmas, tartalmas szórakozást hozhat a szombati találkozó, meccsenként, átlagosan 3.2 gól született az eddigi Örökrangadókon.

Ugyanakkor a közelmúltból, aligha vannak jó emlékeik fővárosi riválisukról az MTK Budapest játékosoknak, igaz, bő egy éve, 2014 augusztusában volt utoljára pályaválasztó a kék-fehér klub, akkor tudott is győzni csapatunk. Ebben az évben azonban, két ízben is otthon tudta tartani a három pontot az FTC.

Míg a Ferencváros még nem talált legyőzőre az idei szezonban, az OTP Bank Ligában, az MTK Budapest a legutóbbi fordulóban fontos pontokat veszített a Szombathelyi Haladás vendéglátójaként, amellyel ötmeccses veretlenségi széria szakadt meg. Erre az útra próbálja visszaterelni övéit László Csaba, az egykoron az FTC alkalmazásában álló vezetőedző. Nem lesz könnyű dolga, hiszen az idei bajnokaspiráns Ferencvárost, éppen a Magyar Kupa kiesés után kell fogadni! A zöld-fehérek egyébiránt 7-5-ös összesítéssel jutottak tovább a kupában, a Csákvárral szemben.

Az aktuális forma sem kimondottan kedvez tehát az MTK Budapestnek, ami miatt talán mégis fájhat Thomas Doll feje, azok válogatott játékosai, akikre az utóbbi héten nem számíthatott. Gera Zoltán mellett, Nagy Ádám, Pintér Ádám, Leandro és Böde Dániel is kerettag volt a pótselejtezők alkalmával. László Csaba keretéből kizárólag az U21-es válogatottak hiányoztak az elmúlt héten, Bese Barnabás, Varga Szabolcs és Gera Dániel térhetett vissza a napokban.

A visszatért fiatalokkal kiegészülve nincs akadálya, hogy a lehető legjobb kezdőt küldje pályára az MTK Budapest vezetőedzője. Ramos, az utóbbi fordulókban stabil kezdővé vált, árnyékékként, Torghelle mögött, sebességét használva egészen más stílusú támadóerőt jelent. A legnehezebb feladat a szélek feltörése lesz, Ramírez előszeretettel lép fel a zöld-fehér akciókhoz, viszont gyorsan vissza is zár, védekezésben is komoly erőssége csapatának. A fiatal Nagy Ádám és a rutinos Kanta József párharca is kimondottan izgalmas lehet, ahogyan a belga Lamah megállítására is gondolnia kell László Csabának, nem lenne meglepetés, ha erre a feladatra Vass Ádám helyett Thiamot jelölné ki. Poór Patrik előtt is nehéz feladat áll majd, az idén rengeteget fejlődött, középhátvédként azonban eddig még nem igen volt olyan fizikumú csatárral dolga, mint amilyen Böde Dániel.

Sok a kérdés, melyekre a válaszok csak szombat este érkeznek, éppen ezért érdemes lesz kilátogatni a Fáy utcába! Elővételben ITT tudnak jegyet vásárolni, a találkozót közvetíti az M4 Sport televízió, de élő, szöveges tudósítást is adunk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-05 17:00 Szentlőrinci Sportpálya

SZENTLŐRINC SE

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman