HÍREK

Tovább a járt úton

2015-09-08

Tovább a járt úton

A válogatott szünetet követően, az OTP Bank Liga 8. fordulójában Debrecenbe látogat az MTK Budapest. Ha a mérkőzés nem esne éppen azonos fordulóra az Újpest-Ferencváros derbivel, bátran állíthatnánk, hogy csapatunk a játékhét rangadóját játssza.

A felek eddigi mérkőzésein, 32 hazai siker mellett 14 döntetlen és 25 vendég győzelem is született, kiegyenlített tehát ez az örökmérleg, nem beszélhetünk túlzott Loki fölényről.

Mindkét együttes a nyáron részese volt az Európa Liga selejtezőkörének. E tekintetben messzebbre jutottak a hajdúságiak, ami azonban az eddig lejátszott bajnokikat illeti, a kék-fehéreket illeti inkább dicséret.

A csapatok aktuális formáját vizsgálva, a vendégek győzelmére bátrabban fogadhatunk. László Csaba tanítványai a legutóbbi öt fordulóban 3 győzelmet ünnepelhettek, 1 döntetlen és 1 vereség mellett, míg ennek mondhatni inverzét produkálták Debrecenben: 1 győzelem 1 döntetlen 3 vereség.

Nem lehetnek ilyen szép emlékeink viszont az új Nagyerdei Stadionról! 2014 decemberében játszotta, eddigi egyetlen bajnokiját az új létesítményben a két csapat, akkor 2-1-es, hazai siker született.

Ahogyan a legtöbb NBI-es csapat ellen készülve, a Lokival szemben is izgalmas lehet számba venni a volt MTK játékosokat, az egykoron még a Sándor Károly Akadémián nevelkedett volt-MTK játékosokat. Zsidai László éppen egyike ezen, már Kelet-Magyarországban futballozó, ex-játékosainknak, de Kulcsár Tamás, és dr. Horváth Zsolt is szép éveket töltött a Hungária körúton.

Az örökifjú Dragan Vukmir is, amolyan visszatérő. 2006-ban és 2007-ben két bajnoki címet szerzett zsinórban a hajdúságiakkal, majd 2008-ban (utolsó lokis évében) épp az MTK szorította le az akkor egyeduralkodónak tűnő Debrecent a dobogó legfelső fokáról.

További érdekesség, hogy már annak a bajnokcsapatnak tagja volt a jelenlegi keretből Hrepka Ádám, Kanta József és Vadnai Dániel is, de a ma már Debrecenbe költözött Kulcsár Tamás, és Zsidai László is tevékeny részese volt, a bajnoki címet ünneplő Garami-csapatnak.

Zsidai játékára ugyanakkor aligha számíthat jelenlegi edzője, a középpályás részleges combhajlítóizom szakadást szenvedett. További hiányzó a piros-fehéreknél Szakály Péter, egyelőre bizonytalan a játéka a Lázár, Tisza, Kulcsár triónak.

László Csaba már múlt heti sajtótájékoztatóján bizakodó volt sérültjei ügyében. Marek Strestik talán, Hrepka Ádám biztosan pályára léphet Debrecenben, Baki Ákos pedig már nincs messze a teljes értékű edzésmunkától.

A várható kezdőcsapatok:

DVSC TEVA:

Radosevics – Jovanovics, Máté, Mészáros, Korhut – Varga, Szécsi, Bódi – Sidibe, Balogh, Castillion

MTK Budapest:

Hegedűs – Bese, Grgics, Vukmir, Vadnai – Vass, Thiam – Gera, Kanta, Szatmári – Torghelle

Éles párharcokra van kilátás, Torghelle játéka felértékelődik, a Varga – Mészáros – Máté hármas védelmi gyűrűjében. Sanyi egyébiránt nem áll jól a sárga lapokkal, ha még egyet begyűjt, a Paks elleni következő bajnokit csak a lelátóról nézheti majd. A támadásokat segítendő, Kantától és Thiamtól, de a két szélsőtől is plusz munkát várhatunk el, ugyanez a csapategység védekezésben is kulcsszerepet tölthet be.

A cél a győzelem kell, hogy legyen, de a László Csaba vezetőedzőtől, eddig tapasztalt stílusjegyekre is gondoljunk. Éppen ezért nem valószínű, hogy Bese és Vadnai a két szélen ezúttal nagyon előre merészkedne. Mindkét szakvezető több formációban is kipróbálhatja övéit, variációs lehetőségek akadhatnak szép számmal.

A játékfelfogásban lényegesen támadóbb erényeket megvillantó Debrecen ellen, újfent fegyelmezett, jól záró védelem szolgálhatja az MTK sikerének alapját.

A mérkőzésre a vendégszurkolók 1.000.- forintért vásárolhatnak belépőjegyet.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman