HÍREK

Bosszantó döntetlen (GALÉRIA)

2016-08-13

Bosszantó döntetlen (GALÉRIA)

Nagyot küzdött, jól is játszott a csapat, de egyetlen megingását megbüntette az ellenfél.

DVSC-Teva – MTK Budapest 1-1 (0-1)
Nagyerdei Stadion, 4091 néző
Vezette: Karakó Ferenc (Erős, Szalai B., Szalai D., Takács J., Kulcsár K.)

DVSC-Teva: Danilovics – Kuti, Brkovics, Mészáros, Korhut – Djelmics, Jovanovics (Szakály, 69.), Szekulics, Horváth Zs. (Castillion) – Kulcsár T., Takács T. (Ferenczi, 56.)
Vezetőedző: Leonel Pontes

MTK Budapest: Hegedüs – Okuka (Vogyicska, 23.), Vukmir, Poór, Vadnai – Vass Á., Kanta, Borbély – Korozmán (Jakab, 82.), Torghelle, Hrepka (Szatmári I., 65.)
Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

Gólszerző: Vogyicska (36.), Castillion (75.)

Az OTP Bank Liga ötödik fordulójában az első győzelmére hajtó MTK Budapest az egyre inkább magára találó DVSC-Teva otthonába látogatott.

Teodoru Vaszilisz Myke Bouard Ramosra, Darko Nikacsra, Mato Grgicsre és Gera Dánielre sérülés, Baki Ákosra pedig betegség miatt nem számíthatott. A túloldalon Holman Dávid és Tisza Tibor voltak a kimaradók.

Visszatért azonban a fővárosiak kezdőjébe az ötmeccses eltiltását letöltő Torghelle Sándor, illetve bemutatkozhatott a frissen igazolt Drazsen Okuka.

Az első félidőben többnyire a Leonel Pontes vezette Debrecen akarata érvényesült, a hazaiak birtokolták többet a labdát. A fegyelmezetten védekező kék-fehérek hősiesen állták a hajdúságiak rohamait: előbb Mészáros Norbert veszélyeztetett fejjel egy kapu elé ívelt szabadrúgás után, majd Horváth Zsolt próbálkozott 16-ról, de a hosszú alsóba tartó lövésére leért Hegedüs Lajos.

Sajnos a félidő derekán le kellett cserélni a pár perccel korábban ellenfelével összerúgó Drazsen Okukát, akit Vogyicska Bálint váltott. 

A 36. percben beigazolódott Teodoru Vaszilisz döntésének helyessége: Torghelle ugratta ki a jobb szélen megiramodó Hrepka Ádámot, aki középre adott, és a Torghelle mögött érkező Vogyicska fejjel megszerezte a vezetést. A játékrészből hátralévő pár percben már nem változott az állás, így 1-0-s vendégelőnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidőben a Debrecen tovább küzdött az egyenlítésért, de a kék-fehérek rendkívül jól zárták le a területeket, így ritkán jutottak el ziccerig Leonel Pontes tanítványai. Az MTK Budapest kontrákra rendezkedett be, egyszer-kétszer meg is tudta kavarni a hazaiak védelmét. 

Tovább nehezítette Teodoru Vaszilisz dolgát, hogy a találkozó 65. percében Hrepka Ádám megszédült, így őt is le kellett cserélni.  

A 75. percben jött a kék-fehérek első megingása, amelyet a csereként beálló Geoffrey Castillion meg is büntetett: Kanta József szabályosnak tűnő szerelését követően szabadrúgást ítélt Karakó Ferenc, és a tizenhatosra beívelt labdára a holland támadó érkezett elsőként, és a hálóba birkózta azt.

Így a biztatóan játszó kék-fehéreknek ezúttal be kellett érniük egy ponttal, és készülhetnek a keddi, Videoton elleni mérkőzéssel.

Teodoru Vaszilisz: – Mérges vagyok, hogy nem tudtuk megnyerni a mérkőzést. Oldalszabadrúgásból kaptuk a gólt, amire felkészültünk, mégis egy pici figyelmetlenséggel elrontottuk a 90 perc munkáját. Nagyot küzdöttek a gyerekek, jól védekeztek, fegyelmezettek voltak, jól jöttek ki a kontrákból, megszereztük végre az első gólunkat és akkor kapunk egy ilyen gólt, amit most még nem bírunk el, mert rengeteg fiatal játékos van, ami viszont örömteli. Ezeknek a fiúknak tudomásul kell venniük, hogy idő kell ahhoz, hogy beépüljenek a csapatba, de idő nincs, kedden jön a Videoton.

Leonel Pontes: – Nagyon jó első harminc percet produkáltunk, amikor három-négy lehetőségünk is volt a gólszerzésre. Egy esélye volt az MTK-nak az első félidőben, amit ki is használt. Amelyik csapat bajnok akar lenni, annak ki kell használni az adódó lehetőségeket és jobban kell harcolnia, mint most. Ez a meccs jó szolgálatot tett arra, hogy levonjuk a következtetéseket a jövőre nézve.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman