HÍREK

Nehéz túra előtt

2016-08-12

Nehéz túra előtt

A Nagyerdei Stadionban igyekszik megszerezni szezonbeli első győzelmét az MTK Budapest.

Az OTP Bank Liga ötödik fordulójában az MTK Budapest a DVSC-Teva otthonába látogat szombat délután.

A két együttes eddig 83-szor találkozott egymással az NB I-ben: 41-szer a kék-fehérek, 28-szor a hajdúságiak örülhettek, és tizennégy alkalommal be kellett érniük egy-egy ponttal a feleknek. A legutóbbi mérkőzés 1-0-s fővárosi sikerrel zárult, Darko Nikacs emlékezetes góljának köszönhetően.



Mindkét gárda döcögősen kezdte a szezont, igaz, a debreceniek Kondás Elemér távozása óta kilábalni látszanak a hullámvölgyből. A hajdúságiak az ideiglenes megbízott Herczeg András vezetésével megnyerték legutóbbi két találkozójukat, és egészen a negyedik helyig kapaszkodtak fel.

A szombati meccsen azonban már nem Herczeg, hanem a klub új vezetőedzője, a portugál Leonel Pontes ül majd a Loki kispadján. A 44 éves szakembert hétfőn nevezték ki, így Teodoru Vaszilisz ellen játssza első tétmeccsét a DVSC élén.

A kék-fehéreknek sem indult jól a szezon, az első négy fordulóban mindössze egy pontot gyűjtöttek – a Gyirmót otthonában –, a Vasassal, a Mezőkövesddel és a Haladással szemben viszont alulmaradtak.

Jó hír az MTK Budapest számára, hogy a Nagyerdei Stadionban már pályára léphet az ötmeccses eltiltását letöltő Torghelle Sándor, akinek visszatérése nagy lökést adhat a csapat számára. Teodoru Vaszilisz azonban sérülés miatt továbbra sem számíthat Darko Nikacsra, Myke Bouard Ramosra, illetve Mato Grgicsre.

A szombati találkozón Karakó Ferenc fújja majd a sípot, segítői Erős Gábor, Szalai Dániel és Szalai Balázs lesznek.

2016. augusztus 13. DVSC-Teva – MTK Budapest; OTP Bank Liga mérkőzés, Nagyerdei Stadion (4032 Debrecen, Nagyerdei park 12.) TV: M5

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman