HÍREK

Több rutin, nagyobb teher - 28 éves lett Hrepka Ádám

2015-04-15

Több rutin, nagyobb teher - 28 éves lett Hrepka Ádám

Szerdán ünnepli 28. születésnapját Hrepka Ádám, az MTK Budapest háromszoros válogatott csatára. Sokak emlékezetében élénken él, ahogy Hrepka 2004-ben berobbant a hazai élvonalba, hiszen a kék-fehér alakulatban a következő két idény során összesen 52 élvonalbeli mérkőzésen 23 gólt szerzett, majd bajnoki címet ünnepelhetett. Megjárta Hollandiát, Izraelt, és néhány NB I-es klubot, mielőtt érett játékosként újra MTK szerelést ölthetett. A születésnapos Hrepka Ádámmal beszélgettünk.

– Huszonnyolc éves lettél, az MTK keretében szinte az öregek közé tartozol

– Azzal azért várjunk még! Egyáltalán nem érzem a kort, szinte fel sem fogom, hogy közeleg a harmadik iksz. Persze az sok mindent elárul, hogy a múltkor Kanta Józsival a Zalaegerszeg ellen 4-3-ra megnyert meccsről beszélgettünk, amin két gólt szereztem, és amikor utánaszámoltunk, rájöttünk, hogy mindez nagyjából tíz éve történt. Rohan az idő.

– Ugyan sokan még mindig ifjú tehetségként gondolnak rád, de lassan a legjobb korba érsz futballistaként. Miben más a mai Hrepka Ádám, mint az ifjú titán volt?

– Mindenképp rutinosabb és megfontoltabb vagyok a pályán és azon kívül egyaránt, de kicsit nagyobb is a teher rajtam, mint fiatalon, amikor felszabadultan játszhattam. Lehet, hogy néha gátol is ez a fajta megfelelési vágy.

 Rengeteg meccs van a hátad mögött az MTK-ban. Melyik volt ezek közül a legkedvesebb számodra?

– Nehéz lenne egyet kiválasztani közülük, bár ha belegondolok, Garami Józsi bácsi segítségemre van a döntésben, hiszen hetente felemleget egy Újpest elleni mérkőzést, amin duplázni tudtam. Emlékei szerint az volt a legjobb meccsem, de szeretné, ha még előttem állna néhány, annál is jobban sikerült találkozó. Nem lenne nekem sem ellenemre, hétről-hétre ezért dolgozom. Idén még várat magára a kimagasló játék tőlem, de szerencsére a csapat összteljesítményét nem érheti kritika.

– Hogyan ünnepelsz majd?

– Szépen csendben tartjuk meg a születésnapomat, nem vagyok az a nagy ünneplős típus. A csapatnál régebben ilyenkor voltak nagy sütizések, de mostanában inkább közös vacsorákon ülünk össze, ahol köszöntjük a közelmúlt szülinaposait.

– Kérlek, fújd el a gyertyát a képzeletbeli tortádon és áruld el, mi lenne ezután a kívánságod.

– Ma már azt mondom, első az egészség, az kell a focihoz is. Másodjára pedig MTK sikereket kívánok, jó formában lévő Hrepka Ádámmal a csatasorban. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman