HÍREK

Tizennégy éve kék-fehérben

2016-05-20

Tizennégy éve kék-fehérben

Pénteken ünnepli 45. születésnapját Domonyai László, az MTK Budapest klubigazgatója. Amellett, hogy a jeles napon köszöntöttük a sportvezetőt, kis szezonértékelést is kértünk tőle.

– Isten éltessen sokáig! Hogy telik a szülinapod?

– Eddig munkával, de este már remek program vár rám. Garami József, Deutsch Tamás és Teodoru Vaszilisz társaságában megyek a válogatott Elefántcsontpart elleni mérkőzésére. Utána persze a szűk család is felköszönt, holnap pedig a barátaim. A nagy családi eseményre pedig vasárnap kerül sor, amikor halászlét főzök az egész famíliának.

– Negyvenöt esztendős lettél, ami érett férfikor. Nem tegnap volt, amikor az MTK-ba kerültél.

– Nem bizony. Immár 14 esztendeje annak, hogy az MTK család tagjaként ünneplem a szülinapomat. Büszke vagyok a klubnál eltöltött időre. Érdekesség egyébként, hogy a 14-es a kedvenc számom.

– A születésnapod mindig a bajnoki hajrára esik, így a csapat szerezhetett neked jobb és rosszabb élményeket is erre az alkalomra. Idén jó hangulatban ünnepelhetsz?

– Összességében elégedett vagyok a szezonnal és büszke vagyok a csapatra. Négy éven belül harmadszor sikerült Európa-ligás helyen végeznünk, amit nagyon nagy dolognak tartok, az MTK erejét mutatja. Állandósítottuk a helyünket az élmezőnyben, hiszen ahogy tavaly, idén is ugyanaz a négy csapat végzett a tabella első harmadában. Rajtunk kívül a Ferencváros, a Videoton és a Debrecen jelenti per pillanat a magyar klubfutball krémjét. Ha ehhez hozzátesszük, hogy – az Új Hidegkuti Nándor Stadion építése miatt – két éve tulajdonképpen otthon is idegenben játszunk, ez az alapjában vett komoly teljesítmény is még jobban felértékelődik. Persze minden ideiglenes otthonunkban kedvesen fogadtak minket, de aki valaha futballozott, vagy csak kicsit is ért a focihoz, az tudja, hogy az igazi hazai pálya teljesen más.

– Mi volt számodra az „év pillanata”?

– Mindig jó érzés az Örökrangadón sikeresnek lenni. Játsszunk bárhol, négy éve mindig legyőzzük az ősi rivális Ferencvárost, pályaválasztóként. Emellett a saját nevelésű játékosok sikere tölt el a legnagyobb örömmel. Poór Patrik a bajnokság egyik legjobb védője lett, Gera Dani és Bese Barna állandósította helyét a csapatban és meghatározó játékosokká váltak, valamint Vogyicska Báint és Hujber Tamás is bíztatóan mutatkozott be a „nagyok” között.

– Ha már Bese Barnabás neve felmerült, most minden az Európa-bajnokságról szól. Mit vársz a válogatottól? A bő keretben helyet kapó Bese ott lehet szerinted az utazó csapatban?

– Kezdjük Besével! Szerintem van esélye, de már magában az is hatalmas siker, hogy egyáltalán beszélhetünk erről. A játékos mellett a Sándor Károly Akadémia sikere. Büszkék vagyunk arra, hogy Barna mellett Gulácsi Péter, Németh Krisztián, Pintér Ádám és Lencse László is Agárdon nevelkedett, így biztosan lesz MTK-s kötődésű játékos Franciaországban az Eb-n. Egyébként bízom a válogatottban. Hiszem, hogy sikerül három pontot legalább szereznünk, ami már továbbjutást érhet.

– Nézzünk kicsit előre! Nyakunkon az Európa-liga szereplés és az Európa-bajnokság után egy héttel már kezdődnek is az OTP Bank Liga következő idényének küzdelmei. Hogyan alakul a felkészülés? Várhatók erősítések?

– Borbély Bálintot már leigazoltuk, aki Thiamot pótolhatja a középpálya közepén. Emellett egy-két igazoláson még dolgozunk, de elsősorban továbbra is klubfilozófiánkat szándékozunk követni, ami saját nevelésű fiataljaink csapatba építését jelenti. A felkészülést május 30-án kezdjük és két hetet itthon készülünk majd. Ezt követően június 12-től egy hétig Ausztriában edzőtáborozhatunk – kiváló körülmények között –, ahol három felkészülési mérkőzés szerepel a programban. Hazatértünk után 24-én nemzetközi edzőmérkőzés vár ránk, majd június 30-án és július 7-én, már az EL selejtezőjének első fordulójában lépünk pályára. Izgatottan várom az előttünk álló idényt, közte a nemzetközi kupaszereplést és persze a költözést az Új Hidegkuti Nándor Stadionba.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman