HÍREK

RKSK - MTK Budapest II 1-3 (0-1)

2016-10-02

RKSK - MTK Budapest II 1-3 (0-1)

Fontos győzelmet aratott második csapatunk a bajnokaspiráns ellen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Rákosmente KSK - MTK Budapest II, 1-3 (0-1).

Rákosmenti Rojik FC Sporttelep, Budapest.

Vezette: Leél-Őssy Ádám, asszisztensek: Gordos Árpád Mihály, Kurinka Béla.

Rákosmente KSK: Marek, Simita, Törőcsik, Balaskó, Vattai, Farkas, Dóczi, Szala, Bárányos, Sóron, Kokenszky.

Kispad: Lucz, Durso, Szabó R., Hmelyovszki, Mohácsik, Kerék, Fitos.

Vezetőedző: dr. Tóth János

Csere: Sóron helyett Lucz (46. perc), Farkas helyett Durso (46. perc), Törőcsik helyett Szabó R. (73. perc)

Sárga lap: Durso (77. perc)

Gólszerző: Lucz (73. perc)

MTK Budapest II: Demjén - Sági, Katona, Széles, Forgács - Szabó Á., Lustyik - Szatmári I., Kovács, Varga - Szerencsi.

Kispad: Nuszujev, Csicsek, Bayer, Erdei, Nagy M., Hreljics.

Vezetőedző: Pölöskei Gábor.

Csere: Szatmári I. helyett Nuszujev (65. perc), Lustyik helyett Bayer (87. perc), Varga helyett Csicsek (90. perc)

Gólszerzők: Varga Szabolcs (9. perc, 54. perc), Szerencsi Miklós (68. perc)

A kék-fehérek fiataljai két elveszített mérkőzés után látogattak a bajnoki címre is esélyesnek tartott RKSK otthonába. Pölöskei Gábor a mérkőzésre az első csapat villámléptű szélsőjét, Varga Szabolcsot is hadra foghatta, a szélső 90 percet töltött a pályán, és elévülhetetlen érdemei vannak a győzelemben. Nem számíthatott azonban Szuhodovszki Somára, aki az U19-es csapatban szerepelt, illetve Takács Krisztoferre, aki a hétközi edzéseken sérült meg.

A mérkőzést az MTK kezdte jobban, Szerencsi Miklós elöl mentettek szögletre a hazai védők. A szögletet követően a túloldalra lecsorgó labdát Sági Milán ívelte vissza a másik szélre, Szerencsi Miklós kapta meg a játékszert, amit magasan tett középre, és a hatalmas üres területre bemozgó Varga Szabolcs gyönyörű megoldással lőtte ki a kapu jobb oldalát kapásból, megszerezve a korai vezetést csapatának (0-1).

Negyed órát kellett várni az első kaput eltaláló hazai kísérletre, Dóczi lőtt távolról, de kapáslövését Demjén könnyedén megfogta. Ezt követően – ahogyan addig is – az MTK irányította a játékot, mindenki remek teljesítményt nyújtott, a csapat tagjai egytől egyig benne voltak a támadásépítésben, ám az újabb gól váratott magára. Varga Szabolcs előtt többször adódott lövési kísérlet, de mindig hiba csúszott az utolsó érintésekbe, így a hálóba nem tudott az első játékrészben újra betalálni.

A mérkőzés első félidejének végén érdekes jelenet zajlott le a hazai büntetőterületen belül. A labda sehol nem volt, az egyik védő pedig valamiért úgy érezte, földre kell juttatnia Szabó Ádámot. A játékvezető nem vette észre az esetet, hiába állt közel. Ennek ellenére sem veszett el a fiatalok játékkedve, és előnyből várhatták a második játékrészt. Álmosan kezdtek, az RKSK talán többet is birtokolta a labdát, viszont az újabb gólt az MTK szerezte. Szerencsi Miklós először előkészített egy gólt, most pedig őt rúgták fel a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt Varga Szabolcs vágta a hálóba (0-2).

Kétgólos előnynél Szatmári Istvánnak kezdett fájni a lába, Pölöskei Gábor pedig ennek okán a 64. percben újoncot avatott, Moris Nuszujev állt be a középpályára. A tekintélyt parancsoló játékos pedig erős fizikai fölényt hozott a csapat tengelyébe.

A 67. percben ismét Szerencsi-Varga összjátékból született MTK-találat. Hazai szögletet követően szerzett labdát Varga Szabolcs, hatalmas sprintet mutatott be, majd az üresben induló Szerencsi Miklós elé tette a labdát, a fiatal játékos pedig gyönyörű mozdulattal lőtte ki a hosszú oldalt (0-3).

Néhány perccel később a kék-fehér védők mögé lőtték be a labdát a hazaik, Lucz nyújtott lábbal ment a labdátra, Demjén pedig megtorpant, így az RKSK játékosa az üres kapuba tudta kotorni a labdát, szépítve az eredményen (1-3).

Ezt követően az eredmény nem változott, így a mérkőzést követően örömtelien adott nyilatkozatot Pölöskei Gábor, akit a mérkőzésről és új játékosáról is kérdeztünk: – Nagyon fontos volt két sikertelen találkozó után visszatérni a helyes útra, az előző mérkőzésen a Monor ellen is közel jártunk már hozzá. Egyértelműen jobbak voltunk a mai találkozón, nagyon sok helyzetet kidolgoztunk, hármat értékesítettünk is, kétség sem férhet hozzá, hogy megérdemelten szereztünk három pontot. Morisz a második félidő közepén állt be a középpályára, ami nem az elsődleges posztja, megfelelően futballozott, még szoknia kell a közösséget, be kell illeszkedni, de remek úton halad efelé.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman