HÍREK

Pont nélkül maradtunk Zalaegerszegen

2021-10-03

Pont nélkül maradtunk Zalaegerszegen

A hajrában büntetőt hibáztunk, ezután a hazaiak eldöntötték az összecsapást.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

ZTE FC–MTK Budapest 2-0 (1-0)

ZTE Aréna, Zalaegerszeg 1057 néző

Vezette: Andó-Szabó Sándor (Bogár, Theodoros, Horváth, Kulcsár, Szalai, Szilasi)

Gólszerző: Koszta (11., 85.)

Sárga lap: Halilovic (80.), Babati (90.) illetve Miovski (90.)

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Bedi – Halilovic (Bakary, 90.), Sankovic – Skribek (Meshack, 68.), Spoljaric (Tajti, 68.), Koszta (Zimonyi, 90.) – Borukov (Babati, 58.)

Vezetőedző: Waltner Róbert

MTK Budapest: Mijatovic – Alho, Varju, Ferreira, Herrera – Kosznovszky (Kocsis, 68,), Weir, Dimitrov (Mezei, 46.) – Kovácsréti (Vancsa, 58.), Miovski, Grozav (Clinton, 83.)

Vezetőedző: Giovanni Costantino

Az OTP Bank Liga 8, fordulójában a Zalaegerszeg otthonában léptünk pályára. A 37. születésnapját ünneplő vezetőedzőnk, Giovanni Costantino sérülés miatt nem számíthatott Marko Perkovicra és Nagy Zsomborra.

A mérkőzés első helyzetét a 11. percben láthattuk, amiből gólt is szerzett a ZTE: Bedi a bal oldalon kapta meg a labdát, szép csel után adott be, a hosszún Koszta érkezett, és nem hibázott (1-0).

Mi először a 15. percben próbálkoztunk lövéssel, ám Kosznovszky kísérlete jócskán elkerülte a hazai kaput. A 33. percben Skribek szöglete után Koszta emelkedett a legmagasabbra, fejese nem sokkal ment mellé.

A félidő előtt öt perccel jutottunk el újra a kapuig: Herrera ívelt Kosznovszkyhoz, aki Alhót indította, finn jobbhátvédünk befelé cselezett, majd ballal fölé lőtt. Újabb lehetőség nem adódott a szünetig, hátrányból várhattuk a folytatást.

A második játékrész elején többet birtokoltuk a labdát, inkább mi irányítottunk, ám az 51. percben így is a ZTE előtt adódtak helyzetek: előbb Spoljaric lövését védte Mijatovic, majd Borukov a kapufát találta el, végül Borukov fejelt fölé Skribek beadása után.  

A 69. percben Halilovic szabadrúgása után Kálnoki-Kis fejese ment el a kapunk mellett. Tíz perccel később Alho remekül ugratta ki Grozavot, ő a csereként beálló Kocsishoz készített elő, ám nem tudott lőni, mert hátulról felborította Halilovic, tizenegyessel jöhettünk. A labda mögé Grozav állt oda, de Demjén bravúrral hárította a büntetőt.

A 83. percben szép támadást vezettünk, melynek végén Herrera adott be, de Grozav nem találta el jól a labdát. Két perccel később eldöntötte a meccset a ZTE: Tajti beadására Koszta érkezett és fejelt a kapunkba (2-0).

Újabb lehetőség nem adódott, kétgólos vereséget szenvedtünk a ZTE otthonában.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman