HÍREK

Paksi FC – MTK Budapest 4-1 (2-0) (GALÉRIA)

2016-04-02

Paksi FC – MTK Budapest 4-1 (2-0) (GALÉRIA)

Minden sorozat megszakad egyszer.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Paksi FC – MTK Budapest 4-1 (2-0)
OTP Bank Liga NB I., 28. forduló

Paks, Fehérvári úti stadion, 1068 néző.

Vezette: Iványi Zoltán, asszisztensek: Albert István és Kormányos II. Gábor, tartalék-játékvezető: Buzás Balázs.

Gólszerzők: Bertus (16. perc), Szakály (24. perc), Strestik (55. perc, öngól), Hahn (75. perc) ill. Stresik (50. perc).

Paksi FC: Molnár – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Koltai, Szakály D., Bertus, Bartha – Hahn Kispad: Székely – Báló, Kecskés T., Kesztyűs B., Rodenbücher, Bajner, Balázs. Vezetőedző: Csertői Aurél.

Csere: Bertus helyett Kecskés (84. perc), Koltai helyett Balázs (85. perc), Hahn helyett Kesztyűs (87. perc).

Sárga lap: Hahn (81. perc).

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Grgics, Poór, Vadnai – Vass, Kanta – Vogyicska, Strestik, Hrepka – Nikacs. Kispad: Groppioni – Deutsch, Vukmir, Baki, Hajdú, Szatmári, Hujber. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz.

Csere: Nikacs helyett Hujber (79. perc), Strestik helyett Hajdú (85. perc).

Sárga lap: Vogyicska (29. perc), Poór (74. perc), Hrepka (92. perc), Vass (92. perc).

A hazaiaknál mindenkit számításba vehetett a paksiak vezetőedzője, sem sérülés sem pedig eltiltás nem nehezítette Csertői Aurél dolgát. Nem úgy a vendégekét, az MTK Budapest szakmai stábja sérülés miatt nem számíthatott Gera, Torghelle, Ramos, és Jakab játékára sem, Thiam pedig öt sárga lapja miatt kényszerült a lelátóra.

Kiegyenlített első percek után, a kék-fehérek kapták el előbb a ritmust. Ez mezőnyben érződött, szépen járattuk lából-lábra a labdát, a kapu előtt viszont nem, mezőnyfölényünk nem párosult helyzetekkel. Ha el is vesztettük a játékszert, azonnal visszaszereztük azt. Ennek ellenére, szerencsés találattal ellenfelünk szerzett vezetést.

16. perc: Az MTK Budapest kapujától 24 méterre végzett el szabadrúgást a Paks. Bertus a bal alsó sarok felé lőtt, de labdája megpattant a sorfalon, így a tehetetlen Hegedüs mellett, a háló jobb oldalában vágódott (1-0).

És azt az elvet követte a Paks, amit a legkevésbé szerettünk volna, a gólra, gólt lőtt.

24. perc: Bartha ötven méteren keresztül vezette a labdát, majd balra, Szabóhoz továbbított, akinek visszafejelt labdáját Szakály a kapuba sodorta (2-0).

Megfogta a kék-fehéreket a nyolc perc alatt bekapott két találat, ettől kezdve nem leltük a mérkőzés ritmusát az első félidőben, próbálkoztunk ugyan becsülettel, de kétgólos, paksi előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Úgy kezdtük a második játékrészt, mint az a csapat, aki kétgólos hátrányban van. Irányítottunk, presszingeltünk, de nagyon zártan védekezett az ellen, mégis sikerült szépítenünk.

50. perc: Strestik végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, az alapvonaltól tíz méterre, és ballal, élesen a jobb alsó sarokba vágta a labdát (2-1).

Ismerte a receptet a Paks, mikor nem szabad az ellenfelet felengedni, azonnal növelte előnyét, igaz MTK Budapest játékos fejéről került a hálónkba a labda.

55. perc: Bal oldali paksi szöglet után, Strestik fejéről, a saját hálónkba pattant a labda. Öngól. (3-1).

Nem törte össze csapatunkat a legrosszabbkor bekapott gól sem, próbálkoztak becsülette, többet is birtokoltuk a labdát, a Tolna megyeiek csak néhány kontratámadással próbálkoztak, mégis ők növelték az előnyt.

75. perc: Elvesztett labdára csaptak le a paksi csatárok a 16-oson belül. Ide-oda pattogott a labda, majd Hahn a bal alsó sarokba lőtt (4-1).

Ez a találat mindent eldöntött, a paksiak tudták, hogy ez a meccs megvan nekik, míg a mieinkben nem volt annyi, hogy akár csak szépítsenek is, így megszakadt Teodoru Vaszilisz sorozata, elszenvedte első vereségét az MTK Budapest vezetőedzőjeként.             

A mérkőzés végén a két szakvezető értékelt:

Csertői Aurél, vezetőedző (Paksi FC): – Kitettek magukért a srácok. Jobbak voltunk az MTK Budapestnél, ültek a kontráink, fontos volt, hogy így játszottunk, nagyon kellett az önbizalmunknak. Számomra nem volt meglepő ez a teljesítmény, de most tényleg kijött a lépés. A bajnoki szünetben sokat dolgoztunk, fejben dőlnek el a dolgok, ezt erősítettük. A játékunk már-már az őszi teljesítményünket idézte. Megérdemelten nyertünk, örülünk neki, és megyünk tovább.

Teodoru Vaszilisz, vezetőedző (MTK Budapest): – Nem úgy sikerült az elején, ahogy szerettük volna. Hamar gólokat kaptunk, és a Paks már azt játszhatta, amit nagyon tud és szeret. Az első félidőben nem voltunk eléggé agresszívak, megfogott minket a 2-0. A második félidőben betaláltunk, és ahelyett, hogy rúgtunk volna rá egyet, gólt kaptunk, és ezzel elment minden. Két hete nekünk volt szerencsénk, most nem volt. Lehet, hogy jókor jött ez a pofon. Megérdemelt paksi siker született, gratulálok ellenfelünknek. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman