HÍREK

MTK Budapest – Paksi FC 1-0 (0-0) (GALÉRIA)

2016-04-12

MTK Budapest – Paksi FC 1-0 (0-0) (GALÉRIA)

Már ötpontos az előny.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Paksi FC 1-0 (0-0)
OTP Bank Liga NB I., 20. forduló

Dunaújvárosi stadion, 380 néző.

Vezette: Andó-Szabó Sándor, asszisztensek: Buzás Balázs és Szpisják Zsolt illetve Solymosi Péter és Gaál Gyöngyi, tartalék-játékvezető: Horváth Róbert.

Gólszerző: Baki (93. perc).

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Grgics, Poór, Vadnai – Vass, Thiam – Gera, Kanta, Hajdú – Nikacs. Kispad: Groppioni – Deutsch, Vukmir, Varga, Hujber, Vogyicska, Baki. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz.

Csere: Hajdú helyett Varga (61. perc), Kanta helyett Baki (87. perc), Gera helyett Deutsch (91. perc).

Sárga lap: Thiam (23. perc), Vass (80. perc).

Paksi FC: Székely – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Kővári, Kesztyűs, Bertus, Kecskés – Bajner, Hahn. Kispad: Molnár – Nagy, Szakály, Rodenbücher, Asztalos, Koltai, Bartha. Vezetőedző: Csertői Aurél.

Csere: Kesztyűs helyett Szakály (46. perc), Bajner helyet Bartha (68. perc), Hahn helyett Nagy (80. perc).

Sárga lap: Szabó J. (36. perc).

Ellenfelünknél, Balázs eltiltás miatt nem állhatott Csertői Aurél rendelkezésére, az MTK Budapest szakmai stábja pedig sérülés miatt nem számíthatott Torghelle, Ramos, Hrepka, Strestik, és Jakab játékára sem.

A tavaszi első fordulóban játszott volna a két együttes, de akkor a paksiak vírusos megbetegedése miatt elhalasztották a találkozót, amit most pótoltak. Az első percben rögtön a Paks előtt adódott lehetőség, de megúsztuk. Nagyon visszaálltunk, ellenfelünk birtokolta többet a labdát, a kék-fehérek vártak a kínálkozó lehetőségre. Tíz perc után engedett a nyomás, átvettük az irányítást, de helyzeteink ekkor sem voltak, egymás hibáira vártak a csapatok. A játékrész közepe ismét a Tolna megyeieké volt, többet birtokolták a labdát, de igazi gólveszély az ő játékukban sem mutatkozott. Kevés esemény és leginkább a középpályára korlátozódó futball, ez jellemezte a félidő hátralévő részét.                    

A második játékrészben teljesen más MTK Budapest érkezett a pályára, megnyomtuk az elejét, hamarabb felvettük a paksiakat, ez nem is ízlett ellenfelünknek, de sajnos ez nem tartott sokáig. Öt perc után ismét a paksiak percei következtek, néha csak nyomoztuk a labdát, de hamarosan kiegyenlítettebb lett a találkozó. Ahogy mondani szokták, gyűrték-gyömöszölték egymást a csapatok, de ebből mezőnyjáték igen, helyzetek nem alakulhattak ki. A 65. percben Vadnai fején volt az vezető találat megszerzésének lehetősége, de ott is maradt. Az utolsó húsz percre elfogytunk, defenzívvé vált a játékunk, ekkor nagyon ránk jött a Paks, csak elvétve sikerült támadást vezetni játékosainknak. Beszorultunk a kapunk előterébe, de szerencsénkre ellenfelünk sem a legjobb napját fogta ki. Tíz perccel a vége előtt mégis majdnem megszereztük a vezetést, amikor Bese beadását, Varga melléfejelte, az ellentámadásból viszont a Paks vezethetett volna, ha Szabó jobban céloz, és akkor jött az utolsó perc.

93. perc: Vass Ádám ívelte be a labdát, Baki Ákos ugrott a legmagasabbra, és a felső sarokba fejelte a labdát (1-0). Ez volt a játékos első, élvonalban szerzett gólja.

Már középkezdésre sem maradt idő, Andó-Szabó azonnal lefújta az összecsapást.

A mérkőzés végén a két szakvezető értékelt:

Teodoru Vaszilisz, vezetőedző (MTK Budapest): – Tíz napja, 4-1-es vereséget szenvedtünk Pakson, de kijöttünk a pofonból, a Békéscsaba és a Diósgyőr ellen négy pontot szereztünk. Ma tompábbak voltunk ugyan, de nagy akarattal, türelmesen futballoztunk, és ismét érvényesült a futball törvénye. Baki feje nagyon kellett, ezért hoztam be. A szombati, Ferencváros elleni találkozóig feltétlenül fel kell frissülnünk. Gratulálok a srácoknak, nagyon fáradtak voltak, de a szívük és az akaratuk meghozta a sikert.  

Csertői Aurél, vezetőedző (Paksi FC): – Nehéz mit mondani, pozitívumot és negatívumot sem szeretnék. Játszottuk, amit tudunk, és megpróbáltunk nyerni. Nagy fegyelmezetlenségből kaptunk gólt, ez elfogadhatatlan. A célunkat már elértük, bent maradtunk, de fontos, hogy akik utánunk vannak, ne érjenek be minket. Gratulálok ellenfelünknek! 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman