HÍREK

MTK Budapest II - Pénzügyőr SE 0-1 (0-0)

2017-07-15

MTK Budapest II - Pénzügyőr SE 0-1 (0-0)

Elszenvedte első vereségét a második csapat.

MTK Budapest II - Pénzügyőr SE 0-1 (0-0)

Lantos Mihány Sportközpont

MTK Budapest II: Papp - Okuka, Sziklási, Nagy Zs., Nagy M. - Lustyik, Thiam - Varga Sz., Szatmári, Myke - Szerencsi.

Második félidőben: Papp - Szekeres, Schmidtka, Nagy Zs., Nagy M. - Lustyik, Schrammel - Szabó D., Tóth, Lamperth - Tóth-Ilkó.

Az első perctől látszott, hogy nem lesz egyszerű dolga a kék-fehér fiataloknak. A Pénzügyőr mélyen védekezett, kontrákra épített, és nem riadt vissza a faltolástól sem. A 6. percben Thiamot buktatták a kaputól 25-30 méterre, a labdához Szatmári István állt oda, de a bal felsőbe tartó lövését védte a kapus.

A 22. percben ismét Szatmári próbálkoztt pontrúgásból, de ezt is fogta a hálóőr, majd Myke fejese szállt a kapu fölé. Mezőnyfölényben játszott Pölöskei Gábor csapata, ám a befejezések nem voltak jók.

Lustyik, megunva a tömör védelmet, átlövéssel próbálkozott a 34. percben, ezt a kapus ütve ugyan, de hárította. Majd a 39. percben Varga Szabolcs szögletéből fejelt Sziklási a kapu bal oldala felé, az alapvonalon álló védő pedig a mezőnybe bombázta a labdát. A félidőben így gól nélküli döntetlen volt az állás.

A második játékrészben a fiatalok frissessége még jobban növelte a nyomást a vendégeken, a vezetést mégis ők szerezték meg. A 65. percben a bal szélen vezettek támadást, centereztek, ahol Turi Ákos fogadta a labdát, és pattintotta be a kapuba. (0-1)

A 71. percben Szabó Dominikot 10 másodpercen belül kétszer rúgták meg hátulról, a játékvezető pedig – a piros lap elkerülésének céljából – lecseréltette a vendégek játékosát, Varga-Sebestyént. 

A 76. percben lehetőség volt az egyenlítésre, Lamperth csente el a labdát a kapus elől, elhúzta jobbra, de nem lőtte el első szándékból, így mire lövésig jutott, visszazárt a védelem. A félidő végéig hasonló iramban zajlott a mérkőzés, hiába tartotta nyomás alatt a vendégek kapuját az MTK II, a gól nem jött.

A 89. percben Lustyik kapott hátulról, ezért Demeternek rendelt el kötelező cserét a játékvezető. Az eredményen azonban ez nem változtatott, így elszenvedte első vereségét a fakó. A mérkőzést követően Pölöskei Gábor értékelte a látottakat:  Uraltuk a mérkőzést, többet volt nálunk a labda, ez volt az ellenfél terve, erre rendezkedtek be, szívósan védekeztek. Ennek ellenére több helyzetünk volt, a kapu előtt viszont határozatlanok voltunk, elhibáztuk a helyzeteket, és a futball törvénye érvényesült, gólt kaptunk kontrából. Megyünk tovább, dolgozunk, csináljuk a dolgunk, nem lehet mást tenni. A fiatalok ügyesen kombináltak az erősen bekkelő ellenféllel szemben.

A vezetőedző kitért a keddi, Liverpool U23 elleni találkozóra is: Az első csapattól visszajönnek a fiatalok, három-négy játékossal ki fogunk egészülni, de a többséget így is a második csapat adja. Más szintet képvisel a Liverpool „tartalék”. Ha csak arra gondolunk, hogy a nyitómérkőzésen a Sporting tartalékos kerete milyen teljesítményt nyújtott, akkor el lehet képzelni, hogy a Liverpool U23 milyen játékerőt képvisel.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman