HÍREK

Már az első félidőben eldőlt a meccs

2015-02-10

Már az első félidőben eldőlt a meccs

3-0-ra nyert az MTK Budapest az MFK Kassa ellen Belekben, a törökországi edzőtáborozás első előkészületi mérkőzésén. Pölöskei, Csiki és Thiam talált be a nehéz körülmények között lejátszott meccsen.

Élő közvetítés a meccsről.

A Belekre lecsapó vihar, a csaknem egész napos eső megtette hatását. A meccs kezdési időpontját kétszer is megváltoztatták, végül délután öt helyett, fél hatra került. A mérkőzés játékvezetője, néhány perccel a kezdés előtt még azt mondta, hogy fogalma sincs, hogy a pocsolyákkal teli pályán, a szakadó esőben lesz-e meccs. Később tárgyalt a csapatokkal, és úgy döntött, hogy lehet játszani.

A mostoha időjárás miatt nem lehetett a találkozóról videofelvételt sem készíteni. A meccs alatt, változó intenzitással, de folyamatosan esett, néha ömlött az eső.

A mérkőzés már az első 45 percben eldőlt, hiszen a szünetre már három góllal vezetett az MTK Budapest.

Garami Józsefet a mérkőzés előtt, a bizonytalan időjárási viszonyok, a villámlás, égzengés miatt megkérdezte a játékvezető, hogy mindenképpen le akarja játszani a csapat az edzőmeccset, vagy döntsön a halasztás mellett:
– Úgy számoltunk, hogy a vihar távolodik, mert a villámlás és a dörgés között egyre több idő telt el. Amikor már tízig el tudtunk számolni, akkor sejthető volt, hogy elhagyja a térséget és így is lett, elment és nem is jött vissza.

– A csapat az első félidőben eldöntötte a mérkőzést. Ez megnyugtatónak tűnik.

– Különösebben nem foglalkozunk ilyenkor az eredménnyel. Fontosabb, hogy küzdöttek a fiúk, sokat futottak, voltak szép akcióink. Lényeges elem, hogy ezúttal a befejezések is sikerültek, hiszen kétségtelenül szép gólokat lőttünk. Indításnak nem rossz, a gyerekek is örülnek, és a sikerélményre mindig szükség van.

– A mérkőzés állása megengedte, hogy a fiatalok is szerephez jussanak. Milyenek a tapasztalatok velük kapcsolatban?

– Mindenképpen cseréltem volna. Mindet ismerem közelről, így nagy meglepetéseket nem okoztak. Jól szálltak be, meg voltam velük elégedve.

Pölöskei Zsolt hasonló gólt lőtt a Kassának, mint a Pancho Arénában a Puskás Akadémiának, majd kicsit később újra megpróbálta, de az már nem sikerült, fölé ment.

– Az első kísérlet volt tökéletes, bár azt tegyük hozzá, hogy a Puskásnak lőtt gólom fontosabb volt, mint a mai. Másodikra már túl közel jött hozzám a védő, meg nem is szorítottam le eléggé.

Csiki Norbert szinte minden labdaérintése jó volt a találkozón, és szép gólt szerzett, el is mesélte:

– Poór Patrik vezette a labdát a balszélső helyén, és kiabáltunk neki, hogy a tizenhatosra tegye be. Jött is a labda, átvettem jobbal és dropból lőttem a kapus feje fölé. Kicsit talán beleért de védeni már nem tudta.

– Hogy bírtad a talajt? Elég romos volt a pálya a sok esőtől.

– Nemcsak a talaj, hanem az időjárás is botrányos volt. Ilyen időben még nem is játszottunk. Itt Törökországban mindig van ilyen meccsünk, amikor rossz az idő, de ez most alulmúlt mindent. Főleg a pálya közepén volt nehéz jönni-menni, mert többször megállt a labda, így a széleken operáltunk, illetve kontrára játszottunk. Az első félidőben eldöntöttük a mérkőzést, tehát ha úgy vesszük, akkor feküdt nekünk a pálya.

Bese Barnabás is jól mozgott, voltak lehetőségei, közel járt a gólszerzéshez.

– Ilyen meccset még csak „funny" videóban láttam. Alig lehetett kiszámolni a passzoknál, hogy mikor áll meg a labda a pocsolyában. Ennek ellenére kitettünk magunkért.

Schrammel Ádám a 70. percben állt be Hrepka helyére.

– Nagyon jó volt beszállni a nagyok közé. Igaz, hogy ilyen körülmények között még nem játszottam, de megpróbáltam mindent megtenni. Talán nem keltettem csalódást.

A szerdai programban délelőtt edzés, délután gyúrás szerepel. A következő mérkőzésre február 12-én, szerdán délután kerül sor. Az ellenfél a román bajnokságban szereplő Botosani.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman