HÍREK

Lencse a legeredményesebb, Bognár és Palincsár az előkészítésben jeleskedett - Kanadai tabella

2020-06-02

Lencse a legeredményesebb, Bognár és Palincsár az előkészítésben jeleskedett - Kanadai tabella

Íme, a 2019/2020-as szezonban lejátszott 36 tétmérkőzésünk alapján készült kanadai táblázatunk játékosokra lebontva az NB II-es és a Magyar Kupa-találkozók alapján. A számok is mutatják: mindenki hozzátett az eredményes szerepléshez.

Egy hete befejeződött a 2019/2020-as sezon futballistáink számára. A Merkantil Bank Ligában 27 lejátszott fordulóból 18 alkalommal győztesen hagytuk el a pályát, és a koronavírus-járvány miatt idő előtt befejeződött bajnokságból elsőként jutottunk fel az élvonalba. A Magyar Kupában gólt sem kapva egészen az elődöntőig meneteltünk, végül két 0-0-ra végződő összecsapáson büntetőkkel maradtunk alul a Budapest Honvéddal szemben.

A szezon során lejátszott 36 tétmérkőzés alatt 74 alkalommal találtunk az ellenfelek kapujába, amely az jelenti, átlagban picivel több mint két gólt szereztünk találkozónként. A bajnokságban (WKW ETO FC Győr és FC Ajka) és a kupában is (mindkétszer Budapest Honvéd) két alkalommal nem szereztünk gólt.

A 74 szerzett találaton 19 játékos osztozott, közülük kiemelkedik Lencse László, aki egymaga tizennégyszer mattolta az ellenfelek kapuját (ezzel az NB II góllövőlistájának harmadik helyén végzett).

Őt Bognár István, valamint a januárban igazolt Prosser Dániel követi. Középpályásunk 9, míg a DVTK-től télen megszerzett támadónk 6 alkalommal volt eredményes. 

Az eredeményességből a fiatalok is kivették a részüket: nyolc (Babinszky, Katona, Nagy Zs., Palincsár, Schön, Szatmári, Varju, Zuigeber) 23 éven aluli futballistánk is eredményes volt a 2019/2020-as szezonban, míg további két fiatalunk (Mezei és Kata) az előkészítésben vállalt szerepet.

A gólpasszadók listáját Lencse és Bognár vezeti kilenc asszisztal, őket követi Palincsár Martin nyolccal.  Fiatal középpályásunk emellett még háromszor be is talált, így róla is elmondható, eredményes teljesítményt nyújtott a szezon folyamán.

A vonatkozó listán kiemelendő még Schön Szabolcs, Mezei Szabolcs és Katona Máté neve is. Támadónk öt gólja mellett hatszor előkészített, középpályásunk hatalmas mezőnymunkája mellett ötször a gól előtti utolsó passzt jegyezte, míg univerzális játékosunk összesen nyolc pontot termelt a szezonban (3 gól + 5 gólpassz).

Hiába szerepelt ősszel az U17-es brazíliai világbajnokságon - így több fordulóról is lemaradt -, két asszisztot jegyzett a 17 éves Kata Mihály is, míg a Dél-Amerikában lábtörést szenvedett és az idény nagy részére kiesett Zuigeber Ákos két góllal és két gólpasszal hívta fel magára a figyelmet mindössze 239 pályán töltött perc alatt.

Az összesítés is megmutatja, a szezonban elért eredményekhez mindenki hozzájárult. A 36 tétmérkőzésen pályára lépő 27 mezőnyjátékos 85 százaléka (23 futballista) ért el legalább egy "kanadai" pontot (gól vagy gólpassz).

Íme, kanadai táblázatunk játékosokra lebontva a szezon folyamán:

Név  Gól Gólpassz Összesen
Lencse László 14 9 23
Bognár István 9 9 18
Schön Szabolcs 5 6 11
Palincsár Martin  3 8 11
Prosser Dániel 6 3 9
Katona Máté 3 5 8
Vass Patrik 6 1 7
Szatmári István 5 0 5
Bíró Bence 3 2 5
Simon András* 3 2 5
Mezei Szabolcs  0 5 5
Kanta József 3 1 4
Cseke Benjámin  3 1 4
Zuigeber Ákos  2 2 4
Baki Ákos  3 0 3
Nagy Zsombor 2 1 3
Babinszky Bence**  1 0 1
Gera Dániel  1 0 1
Deutsch Bence 1 0 1
Pintér Ádám 0 1 1
Varju Benedek 0 1 1
Fülöp Noel  0 1 1

*Az ősszel volt klubunk játékosa.
**A tavaszt kölcsönben töltötte.

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman