HÍREK

Kétgólos hátrányból álltunk fel a Honvéd ellen

2020-12-06

Kétgólos hátrányból álltunk fel a Honvéd ellen

Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de a második játékrészben nagyot küzdöttünk és pontot mentettünk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Budapest Honvéd–MTK Budapest 2-2 (2-0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion

Vezette: Iványi Zoltán (Bornemissza, Garai, Szécsényi, Radványi, Lovas)

Gólszerző: Tamás (20.), Hidi (27.), illetve Miovski (51.), Cseke (85., tizenegyesből)

Sárga lap: Lovric (17.), Mezghrani (48.), (Bocskay, 72.), Hidi (83.) illetve Miovski (37.), Lencse (40.), Pintér (77.)

Budapest Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Baráth, Kamber (Ugrai, 88.), Lovric, Tamás – Bocskay (Kesztyűs, 81.), Gazdag (Zsótér, 65.), Hidi – Balogh (Traoré, 81.), Eppel (Kocsis, 88.)

Vezetőedző: Bódog Tamás

MTK Budapest: Mijatovic – King (Varju, 86.), Pintér, Tiago, Barna – Kata (Biben, 77.), Cseke, Dimitrov – Prosser, Miovski, Lencse (Gera, 69.)

Vezetőedző: Michael Boris

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában a Budapest Honvéd ellen, a Szusza Ferenc Stadionban léptünk pályára. Legutóbb a 2. körben találkoztunk Bódog Tamás együttesével, akkor 3-1-es győzelmet arattunk hazai pályán. Érdekesség, hogy az akkori kezdőcsapatunkhoz képest kilenc helyen változtattunk betegség és sérülés miatt.

A találkozó első lövése Lencse előtt adódott, Tujvel magabiztosan védett. Ezen kívül a kezdő tizenöt perc kevés lehetőséget hozott, mindkét együttes jól védekezett.

Már-már úgy tűnt, kezdjük magunkhoz venni az irányítást, hiszen egyre több időt töltöttünk el a Honvéd kapuja előtt, mégis a hazai csapat szerzett vezetést a 20. percben. Tamás szökött meg a bal oldalon, ziccerben akár passzolhatott is volna, de lövéssel próbálkozott, ami a hosszú sarokban kötött ki.  (1-0)

Három perccel később egyenlíthettünk volna: Lencse forgolódott a tizenhatoson belül, Pintérnek készített le, ám hátvédünk kísérlete picivel fölé ment.

Sajnos a 27. percben megduplázta előnyét a Honvéd: Hidi csapott le egy gyenge felszabadításra és 22 méterről lőtte ki a jobb felsőt. (2-0)

A félidő előtt mindkét oldalon adódott egy-egy lehetőség: Eppel közeli kísérletét bravúrral védte Mijatovic, míg King ígéretes helyzetben, jobb szélről lőtt kevéssel a kapu fölé, így kétgólos hátrányban várhattuk a második játékrészt.

Jót tett a csapatunknak a térfélcsere, hisz az 51. percben szépíteni tudtunk: Lencse hozta át a középpályán a labdát, kitette azt Barnának, akinek a beadását Miovski bólintotta a kapuba. (2-1)

A 63. percben szép támadás után jutottunk el a kispesti kapuig, de King nem találta el a kaput 20 méterről.  Ezt követően a Honvéd veszélyeztetett pontrúgásból, viszont a játékszer elsuhant a kapunk mellett.

Ezt követően nagyrészt a Honvéd térfelén zajlott a játék, folyamatosan támadtunk: előbb Barna veszélyes beadásánál tisztázott a védelem, később Prosser jó lövését blokkolták, majd Pintér lövése suhant el a kapu mellett.

A 80. percben Prosser fejelhetett Dimitrov szögletéből, épphogy elment a kapu mellett a labda. Három perccel később meglett az eredménye a nyomásnak: King csapott le a labdára a tizenhatoson belül, megrúgták, így tizenegyessel jöhettünk.

A büntetőt Cseke vállalta, és higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt. (2-2)

A találkozó utolsó öt perce már nem tarogatott fordulatot, így kétgólos hátrányból visszakapaszkodva szereztünk pontot a Honvéd ellen.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman