HÍREK

Megvan az első győzelem: 3-1 a Honvéd ellen

2020-08-21

Megvan az első győzelem: 3-1 a Honvéd ellen

Vezettünk, majd a Honvéd kiegyenlített, de a második félidő második fele a miénk volt, így 3-1-re nyertünk a kupagyőztes ellen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Budapest Honvéd 3-1 (1-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3199 néző

Vezette: Pillók Ádám (Csatári, Szalai, Becséri, Andó-Szabó, Erdős)

Gólszerző: Gera (16.), Herrera (66.) illetve Gazdag (26.)

Sárga lap: Baki (20.), Mezei (37.), Schön (53.), Balázs (60.), Herrera (80.) illetve Mezghrani (53.), Traoré (55.), Zsótér (87.)

MTK Budapest: Mijatovic – Balázs, Baki, Nagy, Herrera – Katona, Cseke, Mezei – Gera (Palincsár, 82.), Myke (Lencse, 85.), Schön (Bíró, 67.)

Vezetőedző: Michael Boris

Budapest Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Batik, Baráth, Tamás – Gazdag, Hidi, Zsótér – Kesztyűs (Gale, 71.), Ugrai (Cipf, 90.), Tóth-Gábor (Traoré, 54.)

Vezetőedző: Bódog Tamás

Az NB I második fordulójában együttesünk a Budapest Honvéd gárdáját fogadta. Ellenfelünknek ez volt a nyitó forduló, hiszen múlt heti mérkőzésük elmaradt. Az első lehetőségre 12 percet kellett várni: Mezei okos átadását követően Cseke lőhetett, de próbálkozása elkerülte a kaput. Két perccel később Gera kísérleténél kellett Tujvelnek hárítania. A 16. percben azonban már a Honvéd kapusa sem tehetett semmit: Herrera beadására Gera óramű pontossággal érkezett és a rövid felsőbe lőtt. (1-0)

Sokáig nem örülhettünk, a 26. percben ugyanis egyenlített a Honvéd: Ugrai sarokkal szöktette Gazdagot, aki ziccerben nem hibázott. (1-1)

Három perccel a bekapott gól után Myke szerezte meg a labdát Baráthtól, szépen készített le Csekének, Tujvel óriásit védett. A sarokrúgást követően Myke fejelt, a Honvéd kapusa ismét résen volt.

A 32. percben Tóth-Gábor került a kapunk elé, ám ígéretes pozícióból mellé trafált. A félidő vége előtt Mezei szögletéből Myke fejjel veszélyeztetett, viszont a labda a kapu fölött kötött ki, így 1-1-es döntetlennél fordultak a csapatok.

Mindössze két perccel a térfélcsere után máris visszaszerezhettük volna a vezetést: Gera gyönyörűen vette le a labdát, majd készített Schön elé, aki jobbal lőtt picivel a kapu mellé. Az 57. percben Ugrai talált helyet a kapunk előtt, majd lőtt a rövid sarok mellé. Hat perccel később Zsótérhez pattant némi szerencsével a labda, de elpuskázta a sanszot.

Nem sokkal később Herrera hozta fel a labdát, majd Myke lövése megpattant, szöglettel jöhettünk. A sarokrúgást Mezei végezte el, a lecsorgó labdát Herrera kotorta be a kapuba – ismét vezettünk. (2-1)

A 74. percben Katona találta meg Bírót, aki ígéretes helyzetből lőhetett, ám Tujvel védett. A másik oldalon Gale próbálkozott, Mijatovic gyönyörű mozdulattal hárított. A második gólunk után egyre hangosabb lett a közönség, a srácok pedig meg is hálálták a bizalmat: a 77. percben Mezei gurított szögletből Katonához, aki pompásan belsőzött a hosszú sarokba. (3-1)

A folytatásban már csak kisebb lehetőségek adódtak, újabb gól nem, így végül kétgólos különbséggel vertük a kupagyőztest - megérdemelten. Mindezt a közönség is elismerte, az utolsó pillanatokban ismét komoly tapssal jutalmazták drukkereink a teljesítményünket.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman