HÍREK

Hatodik helyen telel az MTK Budapest II.

2016-12-12

Hatodik helyen telel az MTK Budapest II.

A fiatal kor okozta hullámzás ellenére jól zárt a második csapat

A szezont az NB III. Keleti csoportjában kezdte meg Pölöskei Gábor csapata, ahol a kék-fehéreken mellett több utánpótlás-csapat szerepel, ezek az Újpest, a DVTK és a DVSC második együttese. Rajtuk kívül több, feljutásra esélyes gárda, mint a Kazincbarcika, a Monor, vagy a Jászberény is az ellenfelek között szerepel.

A csapat az előző idényhez képest átalakuláson ment keresztül, több fiatal játékos csatlakozott a kerethez, így az MTK Budapest II. a legalacsonyabb átlagéletkorral rendelkező csapat lett a Keleti csoportban. 

A téli szünetig 18 fordulót játszott a gárda, 8 győzelem, 4 döntetlen és 6 vereség a mérleg, 28 szerzett pont, aminek köszönhetően a hatodik helyen telelnek, 8 pontra a dobogótól. 35 szerzett gól mellett 21 kapott szerepel, ennél csak a Kazincbarcika (46-17) és a Jászberény (36-17) áll jobb mutatóval.

A mérkőzésekre a hullámzó teljesítmény találó jelző lenne, ezt Pölöskei Gábor is megerősítette korábban, ez főleg a fiatal kornak, illetve a gyakran változó keretnek tudható be. A hullámzás ellenére komoly pofont csak egyszer kaptak a fiatalok, az összes többi elvesztett mérkőzésen egy góllal múlta felül csapatunkat az aktuális ellenfél. 

A hullám felső végén azonban szerepel 8 győzelem, és 4 döntetlen is, melyek között kiemelkedő például a nyitófordulóban az ESMTK elleni háromgólos siker, az Újpest II elleni hétgólos győzelem, vagy éppen a Tállya elleni győzelem, ahol szintén hét gólt szereztek a fiatalok. Szintén bravúros volt a Salgótarján elleni pontszerzés, amikor Katona a 93. percben egyenlített az emberelőnyben játszó nógrádiak ellen. 

Az eredmények mellett a játékosok között is akad olyan, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott, vagy mérföldkövet ért el karrierjében. 

Az idény egyik nagy meglepetése Szerencsi Miklós, aki a legtöbb találatot szerezte a csapaton belül. 8 gólnál jár, egyszer – a Tállya ellen –triplázott. Ezen felül a Magyar Kupában is szerepelt, így az első csapatnál is letette névjegyét.

Forgács Péter neve is egyre többször feltűnik Teodoru Vaszilisz kispadján. A szélsőből visszavont balbekkre jellemző a fáradhatatlan játék, és a támadások segítése, gólpassza is van már a második csapatban. A 19 éves, fegyelmezett hátvéd, sérülése után a védelem oszlopos tagjává nőtte ki magát.

Szintén idén került fel az második csapathoz Takács Ronald, aki robbanékony játékával a széleken és a pálya közepén is emlékezetes pillanatokat tud okozni a nézőknek, ezekkel az első csapat edzőinek figyelmét is felkeltette. Takács legutóbbi mérkőzése az élvonalban a 211. Örökrangadó volt, ahol csereként lépett pályára a Groupama Arénában, lendületet adva a csapatnak, számos párharcot nyerve a címvédő ellen.

Nemcsak az újoncok, hanem az előző szezont követően idén is itt játszók között is van, aki remek teljesítményt nyújt, ilyen például Csicsek Levente, aki jellemzően csereként lépett pályára, ám így is 7 találatot szerzett már a szezonban, ami 3 kezdőként és 10 csereként játszott mérkőzést tekintve szép mutató.

Katona Máté –  aki visszajátszóként a karszalagot viseli a csapatban – az élvonalban is gyakran kap lehetőséget, 2 alkalommal kezdőként, 8 alkalommal csereként lépett pályára a 19 éves, több poszton is magabiztosan játszó középpályás.

A szintén 19 éves Szatmári István is 10 mérkőzésen játszott az élvonalban, 4-szer kezdett, és 6-szor csereként lépett pályára. Ezek mellett a második csapat házi góllövőlistáján dobogós, harmadik helyet foglalaja el 6 találattal.

A védelem oszlopos tagja, az 1998-as születésű Demjén Patrik, aki az U19-es válogatott alapembere. A fiatal hálóőr az első fordulóban büntetőt hárított, és a szezon eddig lejátszott mérkőzésein ezt a bravúrt többször megismételte, igazi vezére a védelemnek. 

A csapatkapitányi karszalag Katona távollétében az egyik rangidős játékosra, Szabó Ádámra került. A 20 éves középpályás minden mérkőzésen pályára lépett a harmadosztályban, az OTP Bank Ligában pedig az Újpest FC elleni bajnokin bemutatkozhatott az első csapatban is.

Mérvadó mutató lehet, hogy Pölöskei Gábor együttese mindhárom korosztályos csapat elleni mérkőzését megnyerte, és a rutinos felnőttek ellen is meg tudja állni helyét, ezért a tavaszi körben minden adott, hogy jól szerepeljen az MTK Budapest II.

[image]

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman