HÍREK

Három gól, három sérült és győzelem a Vasas ellen (VIDEÓ+GALÉRIA)

2015-02-03

Három gól, három sérült és győzelem a Vasas ellen (VIDEÓ+GALÉRIA)

Bár az MTK Budapest 2-1-re megverte az NB II listavezetőjét, a győzelem komoly áldozatokkal járt. Megserúlt a kapus, a védő és a középpályás. Este, az orvosi vizsgálat után derül ki, hogy Hegedüs, Deutsch és Vass Ádám milyen állapotban van, utazhatnak-e Törökországba.

A mérkőzés élő közvetítése.

Az angyalföldiek előbb alsóbb osztályú csapatokkal mérkőztek meg, ezeket a találkozókat rendre meg is nyerték. Szombaton azonban már komolyabb gárda volt az ellenfél, az MVM Pakssal 2-2-es döntetlent játszottak.  A hónap utolsó napján az MTK Budapest is pályára lépett, idegenben 3-1-re múlta felül a másodosztályban szereplő Ceglédi VSÉ-t.

A Fáy utcai műfüvön a találkozó MTK Budapest támadással indult, ám a hazaiak többet birtokolták a labdát az első negyedórában. A mérkőzés első komoly lehetősége a 10. percben, a Vasas előtt adódott, Hangya húzta meg a labdát a bal szélen, centerezése kevéssel ment Ferenczi mögé. A hazaiak támadója középen egyedül érkezett.

A 35. percben Vass Ádám földre került, ahonnan nehezen állt fel. Helyére Thiam érkezett. Kevéssel utána Hegedűs Lajos kapus is földre került, később a bokáját fájlalva hagyta el a játékteret, átadva a helyét Federico Groppioninak. A játék folytatódott tovább, gól azonban nem született.

Az első játékrészben a Vasas SC játszott enyhe fölényben, az angyalföldieknek csak kisebb lehetőségei voltak. A második félidő cserével indult. Hazai oldalon Ferenczi ment le, helyette Ádám érkezett. A vendégeknél bement Deutsch, Nagy, Bese, Ramos, lement Kelemen, Baki, Vass Patrik, és Torghelle.

A 49. percben komoly gólszerzési lehetőség maradt ki vendégoldalon. A cserekén beállt Ramos kapott használható labdát, majd mintegy 12 méterről szúrta kapura, Hermány nagyot védett. A következő percben balról érkezett egy veszélyes beadás a hazaiaktól, Ádám elől Groppioni lehúzta a labdát. Komoly mentés volt ez is.

A várt első találat az 58. percben született: Szép akció végén a kék-fehérek megszerezték a vezetést. Csiki pontosan játszotta be a labdát a hazai védelem mögé, Pölöskei Zsolt kiugrott, mintegy hat méterről már nem volt nehéz dolga, higgadtan gurított a kapuba. (0-1) Garami mester nem sokáig örülhetett együtt csapatával, ugyanis két perc múlva egyenlítettek a hazaiak. Mohamed Remili balról, éles szögből, kb. 14 méterről eresztette el lövését, amit Groppioni bevédett a rövidbe. (1-1)

Ezt követően többnyire kiegyenlített volt a mérkőzés, mindkét oldalon adódtak lehetőségek. Újabb gólt azonban a vendégek szereztek Kanta József révén a 77. percben. (1-2) A találkozón újabb találat már nem született, így végül az MTK Budapest ünnepelhette a győzelmet.

Vasas FC – MTK Budapest 1-2 (0-0)

Gólszerző: Remili, illetve Pölöskei, Kanta

Vasas FC: Hermány – Preklet (70. Szabó), Debreceni, Tamás, Hangya (76. Madarász) – Berecz, Gál, Nagy Tamás, (55. Czvitkovics) Vida (55. Kenesei) – Ferenczi, Remili
Cserék: Németh – Grúz, Szabó, Görgényi, Madarász, Menyhárt, Czvitkovics, Kenesei, Ádám, Hajdú Norbert

MTK Budapest FC: Hegedüs (38. Groppioni) – Baki, Vukmir, Kelemen, Poór – Vass Ádám (36. Thiam), Kanta, Pölöskei, Vass Patrik – Torghelle, Csiki
Cserék: Groppioni – Bese, Nagy Tibor, Thíám Khaly, Hajdu Ádám, Ramos

Friss hírek a sérültek állapotáról itt.

A gólok.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman