HÍREK

Kicsak és Vass Ádám egy percet sem hiányzott eddig - lapszemle

2019-03-06

Kicsak és Vass Ádám egy percet sem hiányzott eddig - lapszemle

A Blikk cikkét szemléztük: Akadnak, akik egy percet sem lazíthatnak – huszonhárom forduló elteltével hat labdarúgó lehet büszke arra, hogy a 2018/19-es élvonalbeli bajnoki idény valamennyi játékpercét a pályán töltötte.

Jegyinformációk az Örökrangadóra itt.

Jelentkezz a szombati, 11-es rúgó játékunkra, amelyre a meccs félidejében kerül sor!

Nélkülük lassan nem rendeznek NB I-es fordulót: bár ez komoly terhet jelent, teljesítményük miatt őket végig a pályán hagyta edzőjük.

Az talán kevésbé meglepő, hogy a „kihagyhatatlanok” között három kapus is van: Dibusz Dénes (28, Ferencváros), Gróf Dávid (29, Honvéd) és az ukrán Artem Kicsak (29, MTK) biztos pont csapatában, s eddig végigvédte a bajnokságot. A legrégebbi egyébként Gróf sorozata, hiszen ő az előző szezonban sem mulasztott meccset: legutóbb 2016 szeptemberében fordult elő, hogy nem vele kezdődött a kispestiek összeállítása a hazai élvonalbeli bajnokságban!

A kapusok mellett három mezőnyjátékos mondhatja el magáról, hogy a szezon mind a 2070 percében a gyepen volt: a Mol Vidi francia ásza, Loic Nego (28), a Mezőkövesd védője, a szlovák Robert Pillár (27), illetve az MTK rutinos középpályása, Vass Ádám (30). Őket nemcsak a sérülések és az eltiltások kerülték el, de edzőik egyetlen mérkőzésen sem látták indokoltnak cseréjüket.

A 11-szeres magyar válogatott Vass a légiósévek után, 2014-ben tért haza az MTK-hoz.
– A regeneráció nagyon fontos. Szerencsére elkerültek a komolyabb sérülések az utóbbi időben, és persze, fontos, hogy élvezem Feczkó Tamás vezetőedző bizalmát, hálás vagyok neki és a szakmai stábnak. Ezek mind-mind kellenek, hogy hétről hétre a legjobb teljesítményt tudjam nyújtani a találkozókon – mondta lapunknak a középpályás.

Az MTK focistája a szezonban eddig négy sárga lapot gyűjtött be, s egy újabb véget vethetne sorozatának, öt után ugyanis automatikusan egy meccsre szóló eltiltás jár.
– Ilyenkor ez azért benne van az ember fejében, azt mindenképpen próbálom elkerülni, hogy szövegelésért vagy valamilyen butaságért kapjak lapot – fogalmazott Vass.

Ők játszottak legtöbbet:

1. Loic Nego (francia, Vidi): 2070 perc

Robert Pillár (szlovák, Mezőkövesd): 2070

Vass Ádám (MTK): 2070

Dibusz Dénes (FTC): 2070

Gróf Dávid (Honvéd): 2070

Artem Kicsak (ukrán, MTK): 2070

7. Bojan Szankovics (montenegrói, Újpest): 2025

8. Lovrencsics Gergő (FTC): 1987

9. Felipe (brazil, Kisvárda): 1980

10. Obinna Nwobodo (nigériai, Újpest): 1977

Forrás: Blikk

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman