HÍREK

Győzelem az eddig hibátlan Loki otthonában

2023-08-27

Győzelem az eddig hibátlan Loki otthonában

Csapatunk remekül reagált a korai bekapott gólra, és 1-0-ról fordítva hozta el a három pontot Debrecenből.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

DVSC–MTK Budapest 1-3 (1-2)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4144 néző

Vezette: Karakó Ferenc (Káprály, Bornemissza, Becséri, Erdős, Garai, Takács)

Gólszerző: Bárány (7.), illetve Bobál (10.), Bognár (13.), Németh (63.)

Sárga lap: Domingues (88.), illetve Hej (24.), Bobál (66.), Kádár (84.)

DVSC: Megyeri – Baranyai (Bódi, 46.), Dreskovic, Mojzis, Kusnyir – Loncar (Szécsi, 74.), Manrique – Kyziridis (Bévárdi, 46.), Dzsudzsák, Domingues – Bárány (Mance, 62.)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

MTK Budapest: Demjén – Hej, Kádár, Bobál – Kovács Mátyás, Horváth Artúr (Thiam, 56.), Kata, Antonov (Kovács, Patrik, 72.) – Bognár (Stieber, 85.), Németh (Varju, 72.), Molnár (Zuigeber, 56.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Az OTP Bank Liga ötödik fordulójában kemény feladat várt a csapatunkra, hiszen a százszázalékos mérleggel rendelkező DVSC otthonába látogattunk. Az előző mérkőzéshez képest bekerült a kezdőbe Horváth Artúr, illetve nyári igazolásunk, Molnár Rajmund is.

Nem indult jól a találkozó, hiszen már a 7. percben megszerezte a vezetést a Debrecen: Bárány jó beindulása után remek ütempasszt kapott, kicselezte Demjént, majd az üres kapuba lőtt (1-0).

Sokáig nem kellett keseregnünk azonban: a 10. percben Antonov szöglete – némi kavarodás után – Németh passzát követően Bobál elé került, aki könyörtelenül lőtt a rövid alsóba (1-1).

Három perccel ezután a vezetést is sikerült megszereznünk: Németh rendkívül harcosan verekedte át magát a középpályán, aztán tökéletesen passzolt Bognár elé, aki 12 méterről, laposan lőtte ki az alsó sarkot (1-2).

A gól után a Debrecen birtokolta többet a labdát, de igazi lehetőségig ritkán jutottak el. A 23. percben Dzsudzsák veszélyes szabadrúgása suhant el mindenki előtt. A 40. Horváth Artúr emelt nagyszerűen Németh elé, aki látványos kapáslövéssel próbálkozott éles szögből, nem sokkal tévesztett célt.

A második játékrész is DVSC lehetőséggel kezdődött, de ezúttal Bárány nyolc méterről a kapu fölé fejelt. Az 50. percben Bévárdi adott be balról, ezúttal is Bárány bólintott, Demjén bravúrral tolta szögletre a labdát.

A 63. percben Bognár pöckölte oda a labdát a tizenhatos vonalán Némethnek, aki káprázatosan cselezte ki az egyik védőt, majd a kapust is, és rendkívül higgadtan lőtt a kapuba (1-3).

Három perccel később újra helyzetbe kerültünk, ám Kovács Mátyás 8 méterről nem találta el jól a labdát. Az utolsó harminc percben a Debrecen futott az eredmény után, ám nem tudtak igazán nagy helyzetig eljutni, így 3-1-es győzelmet arattunk - megérdemelten. Ezzel zsinórban második győzelmünket arattuk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman