HÍREK

Egy teljes keretnyi játékosunk a válogatottaknál

2021-03-18

Egy teljes keretnyi játékosunk a válogatottaknál

A nemzetközi meccsek miatti bajnoki szünetben szinte egy teljes keretnyi játékosunk szerepel a válogatottaknál.

A klubunknál folyó szakmai munka egyik visszajelzése, hogy a felnőtt és különböző korosztályos válogatottakba sok, - összesen 20 - felnőtt és UP-játékosunk kapott meghívást.

Első csapatunk keretéből összesen tizenegy labdarúgónak érkezett a meghívó: három játékosra a felnőtt válogatottnál, míg nyolcra a hazai és külföldi UP-válogatottaknál számítottak volna előzetesen, sajnos nem mindenki tud eleget tenni a meghívásnak. 

Körkép a válogatottba meghívottakról:

Felnőtt válogatott: Varga Roland, Milan Mijatovic, Nikolai Alho

Mint arról beszámoltunk, Varga Rolandot hosszabb idő után újra meghívták a magyar A-válogatott keretébe. További két válogatottunk is akad: Milan Mijatovicra számítanak a montenegróiak a vb-selejtezőkön, ahogyan Nikolai Alhóra is a finnek

U21-es válogatott: Varju Benedek, Kata Mihály, Mezei Szabolcs, Palincsár Martin, Andrija Drljo (és Schön Szabolcs, Nagy Zsombor, Bíró Bence)

Az Európa-bajnokságra készülő együttes keretébe eredetileg hat játékosunknak küldött meghívót Gera Zoltán. Varju Benedek, Kata Mihály, Mezei Szabolcs, Palincsár Martin a további tesztek elvégzése után csatlakozhatnak is az együtteshez. Schön Szabolcs és Nagy Zsombor neve is a meghívottak között szerepelt, ám ők pozitív vírustesztet produkáltak, ezért nem lehetnek ott az Európa-bajnokságon. Érdemes megemlíteni, hogy Bese Balázs is ott van ötödikként a keretben, hiszen ő is az MTK Budapest labdarúgója, ám jelenleg kölcsönben szerepel Budafokon. Bíró Bence egyelőre biztonsági tartalék. 

Szintén számítanak hazája utánpótlás válogatottjában Andrija Drljóra, azonban már nem az U19-es, hanem az U21-es együttesnél. A bosnyák szélső a Montenegró elleni tétmérkőzésre készülhet. 

U19-es válogatott: Hristijan Georgievski

Téli igazolásunkat, Hristijan Georgievskit is bevetették néhány napja az észak-macedón U19-es válogatottban a bosnyákok elleni találkozón.
 
U18-as válogatott: Helembai Márk, Kovács Mátyás, Horváth Artúr, Bakos Zsombor (és Biben Barnabás)

Helembai Márk, Kovács Mátyás, Horváth Artúr és Bakos Zsombor kapott meghívót a Románia elleni "páros" mérkőzésekre. A névsorhoz Biben Barnabás is csatlakozott volna, de potenciális kontaktszemélyként elővigyázatosságból nem tartott a csapattal. A keddi első meccsen Kovács Mátyás és Horváth Artúr kezdőként lépett pályára, míg Helembai és Bakos csereként állt be. A csütörtök összecsapáson a végig pályán lévő Helembai viselte a csapatkapitányi karszalagot, az első gól tőle indult. Horváth ezúttal kezdő volt, míg Bakos csereként kapott lehetőséget.

U17-es válogatott: Vancsa Zalán, Kovács Patrik, Gyuris Aurél 

Férfi U17-es válogatottunk néhány napja Szegeden fogadta a szerbek korosztályos csapatát, és fordulatos mérkőzésen 4-3-ra győzni tudott, klubunkból Vancsa Zalán két gólt szerzett szerzett és egy gólpasszt adott. Kovács Patrik és Gyuris Aurél is a kezdőcsapatban kapott helyet.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman