HÍREK

5+1 játékosunk készülhet az U21-es Eb-re - ketten betegség miatt kidőltek

2021-03-15

5+1 játékosunk készülhet az U21-es Eb-re - ketten betegség miatt kidőltek

Gera Zoltán szövetségi edző kijelölte a március 24-én kezdődő magyar-szlovén társrendezésű U21-es Európa-bajnokság keretét. Koronavírus-megbetegedések miatt három játékos az utolsó pillanatban dőlt ki a sorból, sajnos két játékosunk is érintett.

U21-es válogatottunk március 24-én, Székesfehérváron a németek ellen kezdi meg szereplését a hazai társrendezésű korosztályos Európa-bajnokságon, három nappal később a Bozsik Arénában a románok, március 30-án, Fehérváron a hollandok ellen lép pályára csapatunk.

Az mlsz.hu beszámolója szerint az eredeti tervek szerint a keret itthon játszó tagjai hétfőn délelőtt teljes létszámban kezdték volna meg a felkészülést Telkiben, ám a koronavírus-járvány az utolsó pillanatban keresztülhúzta a számításokat. Az MTK két labdarúgója, Schön Szabolcs és Nagy Zsombor, valamint a vasasos Szilágyi Zoltán hétvégén pozitív vírustesztet produkált, ezért ők nem lehetnek ott az Európa-bajnokságon.

Schön és Nagy is karanténba került. A szövetség honlapjának beszámolója szerint több kerettagnál pedig további tesztek elvégzésére van szükség, mielőtt csatlakozhatnak a társakhoz. Ez érvényes a meghívott játékosainkra is (Varju Benedek, Kata Mihály, Mezei Szabolcs, Palincsár Martin): rájuk csütörtökön és szombaton is újabb tesztek várnak, ha akkor negatív tesztet produkálnak, akkor csatlakozhatnak a kerethez. Schön és Nagy szintén részt vesznek ezeken a teszteken.

A legfrissebb pozitív tesztek fényében Gera Zoltánnak néhány órával a hivatalos nevezési határidő előtt kellett változtatnia a keretén, és a válogatottak orvosi stábjával történt egyeztetések után úgy döntött, hogy a következő napokban a 20+3 fős keret tagjain kívül öt biztonsági tartalék is Telkiben készül a csapattal (így Bíró Bence is, aki egyelőre biztonsági tartalék). A 28 labdarúgó közül hétfőn tizenegyen kezdték meg az összetartást a válogatott edzőtáborában, a többiek a következő napokban, a vírustesztek eredményeinek függvényében csatlakozhatnak.

A magyar válogatott hivatalos Eb-kerete:

Kapusok:

Demjén Patrik (ZTE)
Bese Balázs (MTK Budapest, jelenleg kölcsönben Budafokon)
Kovács Péter (Budaörs)

Védők:

Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC)
Huszti András (Budafoki MTE)
Balogh Botond (Parma)
Varju Benedek (MTK Budapest)
Mocsi Attila (Haladás)
Tamás Olivér (Paksi FC)
Deutsch László (Puskás Akadémia)

Középpályások:

Csonka András (Budafoki MTE)
Kata Mihály (MTK Budapest)
Szendrei Norbert (Budapest Honvéd)
Hinora Kristóf (Vasas)
Mezei Szabolcs (MTK Budapest)
Palincsár Martin (MTK Budapest)

Támadók:

Kiss Tamás (Puskás Akadémia)
Dárdai Pál (MOL Fehérvár FC)
Kovácsréti Márk (Kisvárda)
Skribek Alen (Budafok)
Szőke Adrián (Heracles)
Bárány Donát (DVSC)
Zsóri Dániel (Budafoki MTE)

A szűkebb keretben így Schön Szabolcs és Nagy Zsombor kiesésével is négy jelenlegi játékosunk kapott helyet, ötödikként Bese Balázs is ott van, hiszen ő is az MTK Budapest labdarúgója, ám jelenleg kölcsönben szerepel Budafokon, de a Sándor Károly Akadémia neveltje a meghívottak közül Demjén Patrik, Balogh Botond és Hinora Kristóf is.

– Voltak nehézségeink a keret összeállításával kapcsolatban, de a koronavírus-járvány ideje alatt hozzászoktunk már, hogy felmerülhetnek váratlan problémák, amelyeket gyakran nagyon rövid idő alatt kell megoldanunk. Sajnáljuk, hogy több játékosra nem számíthatunk betegség miatt – mondta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán. – Vannak posztok, amelyek esetében nehéz döntést kellett meghoznunk, mert több olyan labdarúgó is pályázott a kerettagságra, aki az elmúlt másfél évben bizonyította, hogy számíthatunk rá, ám nem kaphat közülük mindenki szerepet az Európa-bajnokságon. Arra törekedtünk, hogy olyan játékosok legyenek a keret tagjai, akik rendszeresen játszanak a csapataikban, vannak közülük, akik három-négy évvel is fiatalabbak a többieknél, de a mutatott teljesítményükkel bizonyították, hogy helyük van az Eb-n. Három nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de bízom a keret minden egyes játékosában, és abban is, hogy a legerősebb ellenfelekkel szemben is versenyképesek leszünk a tornán.
 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman