HÍREK

Deutsch Tamás levele az FK Vojvodina elnökének

2015-07-12

Deutsch Tamás levele az FK Vojvodina elnökének

Ismert, hogy Újvidéken, az Európa-liga visszavágón a szerb rendezők náci jelképnek nézték az MTK szurkolók molinóján, az alapítás évét jelző feliratot, és leszedették azt. Az klub elnöke levelet írt az ügyben.

Zoran Šćepanović Úr
FK Vojvodina elnöke részére

 

Tisztelt Elnök Úr!

Az MTK Budapest elnökeként szívből gratulálok ahhoz, hogy csapata az Európa-liga következő fordulójába jutott!

Szeretném megköszönni azt a sportbaráti fogadtatást és vendéglátást, melyben játékosaink, a szakmai stábunk tagjai és klubunk vezetői részesültek Újvidéken.
Irigylésre méltó volt tapasztalni, ahogy az FK Vojvodina sokezres szurkolótábora, a mérkőzés első percétől az utolsóig buzdította a sajátjait, és a csapat, a közönség segítségével, többszörözött erővel küzdött a győzelemért, a továbbjutásért, amit vesztett helyzetből fordítva, sikerült kiharcolni.

Sok sikert kívánok az Önöknek az UEFA Európa-ligában!

Engedje meg azonban, hogy egy sajnálatos incidens kapcsán szót emeljek!

Az újvidéki mérkőzés rendezői leszedették a vendéglelátóról a szurkolóink által kirakott egyik drapériát, tévesen azt feltételezve, hogy az náci jelképet tartalmaz. Szurkolóinknak a rendezők azt jelezték, hogy azért kell eltávolítaniuk a molinót, mert a biztonsági szolgálat szerint az azon szereplő „88", megítélésük szerint náci/neonáci szimbólum. A rendelkezésünkre álló hivatalos információk alapján, nem a találkozón jelenlévő UEFA-ellenőr intézkedése miatt kellett eltávolítani a zászlót.

Ezzel kapcsolatban arról szeretném tájékoztatni Elnök urat, hogy a zászlón „1888” felirat volt olvasható. A dátum nem más, mint az MTK megalapításának esztendeje. Egyszerre tragikomikus, abszurd és rendkívül sértő még a feltételezés is, hogy a polgári-zsidó hagyományokat képviselő, humanista eszméket valló, 127 esztendős klubunk esetében az alapításunk évszámának utolsó két számjegye, a 88 neonáci szimbólumként lenne használatos a drukkereink által.

A második világháború vérzivataros éveiben, a magyarországi zsidótörvények faji alapon korlátozták az MTK tevékenységét, majd lényegében betiltották a klubot és rengeteg sportolónk, edzőnk, klubtagunk és szurkolónk lett a holokauszt áldozata.

Mindezek alapján kénytelenek vagyunk tiltakozni a történtek miatt, és az FK Vojvodina, illetve a szurkolói iránti tisztelhetünk ismételt kifejezése mellett, határozottan visszautasítani az újvidéki rendezők túlkapását.

A klubjaink közötti jó viszony alapján bízunk abban, hogy a rendezők súlyos tévedését belátta az FK Vojvodina, és megköveti az MTK Budapest szurkolóit, a klubunk számára durván sértő valótlan feltételezés, illetve súlyos tájékozatlanság miatt bekövetkezett túlkapás miatt.

 

Tisztelettel,

dr. Deutsch Tamás

elnök
Magyar Testgyakorlók Köre Budapest

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman