HÍREK

The Prodigy és Európa-liga (VIDEÓ + GALÉRIA)

2015-07-08

The Prodigy és Európa-liga (VIDEÓ + GALÉRIA)

Az Exit Fesztivál tartja lázban Újvidéket, hiszen jön John Newman, a Clean Bandit és a The Prodigy, de megérkezett az MTK Budapest is, így a háttérben nagy erőkkel készülnek az Európa-liga visszavágóra is.

Július 9-én, tűzijátékkal és Clean Bandit koncerttel indul a 15. Exit Fesztivál Újvidéken, de több nagy név is szerepel a fellépők között. Ebből következik, hogy óriási a hangulat, de ezzel együtt a felfordulás is a városban. 50 ezer látogatót – köztük több tízezer külföldit – várnak naponta, ezzel kompatibilis a rendőri jelenlét is. Atrocitások nincsenek, de a határőrök precizitása igényel némi türelmet.

Gőzerővel zajlanak az FK Vojvodina – MTK Budapest UEFA Európa-liga selejtező-visszavágó előkészületei is.

A szervezők már kitáblázták a szektorokat, összehozták az MTK sajtótájékoztatóját és edzéslehetőséget biztosítottak László Csaba együttesének.

Nézzük sorban!

 

A Magyarországról érkező szurkolók a 13-as számú kapunál léphetnek be a stadionba. Ide a szurkolói busz is beállhat. Biztonságiak segítségével foglalhatják el helyüket. A szektor befogadóképessége 800 fő. A szervezők ígérik, hogy büfé is működik, ahol szerb dinárral lehet fizetni. Euró és/vagy forint nem javasolt. A kaput 18:00 órakor nyitják. A belépés ingyenes, de akik korábban fizettek a jegyért, azok őrizzék meg azt, mert csak így kaphatják vissza az árát Budapesten, a Ticket Express irodában, a SYMA Csarnokban. A helyszínen nincs lehetőség visszafizetésre.

Megtartotta sajtótájékoztatóját az MTK Budapest, melyen László Csaba, vezetőedző és Kanta József, csapatkapitány válaszolt a kérdésekre.

László Csabát arról faggatták, hogy mik az elvárásai?

– Az első meccset meg szerettük volna nyerni, de ez nem sikerült, ám nem kaptunk gólt, és ez nagy fegyvertény – mondta a vezetőedző. – Mindenképpen tovább szeretnénk jutni, de ehhez most már nem elég, hogy megóvjuk a mi hálónkat a góltól, hanem be is kell találni a másikba. 

Kanta Józseftől azt tudakolták, hogy meglepte-e az MTK-t a Vojvodina játéka, tudása?

– Tudtuk, hogy erős csapat, de a mérkőzés összképét tekintve egyenlő erők küzdelme volt a budapesti találkozó – fogalmazott az MTK kapitánya, majd így folytatta: – Mi azért jöttünk ide, hogy továbbjussunk. Bízom a csapatban és képesnek tartom magunkat arra, hogy legyőzzük a Vojvodinát.

Közben a játékosok – könnyed edzéssel – kipróbálták a pályát. Sor került a – budapesti sajtótájékoztatón említett – büntetők gyakorlására is, de senki nem számol ezzel a lehetőséggel, mert mindenki a rendes játékidőben szeretné eldönteni a mérkőzést.

A hangulat jó, a szállás tökéletes. A Mitrovicán – az akkori Jugoszláviában – született Dragan Vukmir mindenkinek segít. Ha kell, tolmácsol, ha szükséges, akkor telefonon intézkedik, de helyi erők is közreműködnek, így minden olajozottan működik.

A vicceknek is van helye, hiszen a kapusedző Brockhauser István, a vacsora közben megkérdezte Federico Groppionit, hogy jól van-e, majd az igenlő válasz után megjegyezte: „Akkor valamit rosszul csináltam.”

Az időjárás úgy tűnik, megkegyelmez a labdarúgóknak, hiszen a Magyarországon végigsöpört vihar szele, az éjszakai órákra megérkezett Szerbiába, így talán nem kell trópusi hőségben lejátszani a visszavágót, bár a monszun jellegű esőzés sem tenne jót a meccsnek.

Csütörtökön éjfélkor tehát tűzijáték lesz Újvidéken. A kezdetére eldőlnek a nagy kérdések...
 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman