HÍREK

Eljött a nap…

2015-07-09

Eljött a nap…

Újvidék, 2015. július 9. 20:30 Európa-liga selejtező-visszavágó: FK Vojvodina – MTK Budapest. A mérkőzést a norvég Tore Hansen vezeti. Az első találkozón nem született gól.

Hűvös reggelre ébredtek az MTK játékosai. Mintegy húsz fokot csökkent a hőmérséklet a szerdaihoz képest. 17-19 Celsiusnál nincs több, az ég borult, szél nincs. Az otthon megélt viharok elkerülték Újvidéket.

A focisták és a szakmai stáb 9:30-kor reggeliztek, majd rövid séta szerepelt a programban. A taktikai értekezlet 11:00 órakor kezdődik, 13:00 órától ebéd. A csendes pihenő délután ötig tart, majd uzsonna után indul a csapat a stadionba.

A szervezők a kapukat 18:00 órakor nyitják. Ekkor mehetnek be a Magyarországról érkezett szurkolók a 13-as bejáraton. Itt a biztonságiak segítségével foglalhatják el helyüket, a számukra kijelölt, 800 főt befogadni képes szektorban. A belépés ingyenes. Azok a hazai szurkolók, akik megváltották belépőjüket, őrizzék meg azokat, mert csak így kaphatják vissza az árát a Ticket Express irodában, a budapesti SYMA csarnokban. A helyszínen nem lehet visszaváltani a jegyeket.

Az akkreditált újságírók is este hattól vehetik át kártyáikat, a stadion délnyugati részén, közel a játékosok számára kijelölt bejárathoz.

Hasznos információ lehet, hogy miután Szerbia még nem tagja – jelenleg tagjelölt a státusza – az Európai Uniónak, így az országba csak érvényes útlevéllel lehet belépni. Ezt szigorúan ellenőrzik a határon. A hivatalos fizetőeszköz a dinár, eurót nem nagyon fogadnak el, de a városban sok bankautomata működik, és irodákban (Menjacsnyica/Мењачница) is váltanak. 1 Euróért 120 dinár körül lehet kapni. A szervezők  kifejezetten kérték, hogy a szurkolók a stadionban, a – számukra megnyitott – büfében szerb pénzzel fizessenek! Alkoholtartalmú italokat nem árusítanak a mérkőzés előtt/alatt. A városban fél liter ásványvíz 40, az üdítő 50, a sör 60-100 dinárba kerül.

Csak a rend kedvéért: ha a meccsen nem születik gól, akkor kétszer 15 perc hosszabbítás következik. Ha ezalatt sincs döntés, akkor jönnek a 11-esek.

A mérkőzés végén a hazai szurkolók 15 percig a stadionban maradnak, mert előbb az MTK szimpatizánsait engedik ki a szervezők.

A találkozót a Duna World közvetíti.

Csütörtökön kezdődik Újvidéken a mi Szigetünkhöz hasonló Exit Fesztivál, melynek első napján a brit banda, a Clean Bandit lép fel. A koncertre 50 ezer rajongót várnak, így meglehetősen nehéz közlekedni a városban, és erős a rendőri készültség is. Ezzel minden utazó számoljon!

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman