HÍREK

Az új fiú

2014-11-17

Az új fiú

Új tagnak lenni összeszokott csapatban, soha nem könnyű. Amennyiben ez a társaság közel tíz éve dolgozik együtt szinte változatlan felállásban, hatványozottan nehéznek ígérkezik a beilleszkedés. Sípos Péterrel, az MTK Budapest férfi labdarúgócsapatának gyógytornászával, a szakmai stáb „új fiújával” beszélgettünk.

– Hatalmas meglepetés volt, ahogy fogadtak az MTK-ban! Egy pillanatra sem kellett kívülállónak éreznem magam. Hihetetlen közösségbe csöppentem, ahol barátságos és közvetlen emberek fogadtak. Kevesen mondhatják el magukról azt, amit én, hogy nyugodt körülmények között, jókedvűen végezhetem a munkámat napról-napra. Remekül kijövök az edzőkkel és a játékosokkal egyaránt.

– Örömteli, hogy ilyen jól sikerült a beilleszkedés, de kezdjük kicsit korábbról! Miként lettél gyógytornász és hogyan merült fel a neved az MTK-ban?

– A sport mindig is meghatározója volt az életemnek. Folyamatosan sportoltam fiatalabb koromban. Foci, thai-boksz, futás, szinte mindenevő voltam. Talán nem túlzás, ha azt mondom, elég komoly szintre eljuthattam volna ezek valamelyikében, de én inkább a tanulást választottam úgy, hogy a sporttól mégse kelljen elszakadnom. Most is a mozgással foglalkozhatok, a sportban élhetem a mindennapjaimat, csak kicsit másképp. Az MTK-ba Domonyai László hívott, tehát neki és persze a tanáraimnak köszönhetem, hogy most része lehetek, ennek a remek klubnak.

– Mi a pontos feladata a gyógytornásznak?

– Tulajdonképpen hidat képezünk a csapatorvos és a rehabilitációs edző között. Szilágyi doktor úr kiadja a mozgásterápiás feladatokat, majd ezek elvégzése után én küldöm tovább a játékosokat Somodi Lászlónak, hogy versenyképes állapotba hozza őket.[image]

– Állandó szurkolói panasz, hogy rengeteg sérültünk van. Ez valóban MTK-s sajátosság?

– Dehogy! Hasonló problémákkal küzdenek máshol is. Nem az edzésmunkában, vagy a rehabilitációban kell keresni az okot. Sokszor külső körülmények, vagy legnagyobb részt a szerencse befolyásolja, mennyi sérült van a keretben.

– Jelenleg kikkel foglalkozol a keretből?

– Baki Ákos és Nagy Tibor is a kezem alatt gyógyul. Mindketten edzésbe állhatnak két héten belül, és nagyon remélem, hogy jó darabig nem kerülnek a kezeim közé.

– Hogy kicsit a csapat szerepléséről is beszéljünk, nem lenne számodra sem rossz bemutatkozás az év végi dobogós helyezés.

– Nem bizony! A jó hangulathoz, ami most jellemzi az öltözőt, természetesen kell a remek szereplés, amit idáig produkált a csapat, de azt hiszem, hogy az a profi hozzáállás, ami mindenkit jellemez valóban dobogóra vezetheti az MTK-t.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman