HÍREK

Az első csapat a cél

2016-09-26

Az első csapat a cél

Szerencsi Miklós szeme előtt az első csapat lebeg.

Szerencsi Miklós az előző szezonban még az U19-es csapatot erősítette, 24 mérkőzésen lépett pályára és öt találatot jegyzett. Ebben az idényben pedig Pölöskei Gábor csapatában játszik rendszeresen, mindegyik bajnoki mérkőzésen pályára lépett, és négy gólt szerzett. 2014-ben – akkor még az U17-es csapatot erősítve – az utanpotlassport.hu-nak azt mondta, három éven belül a felnőtt csapatnál szeretne játszani, ennek a célnak az eléréséhez remek úton halad, hiszen bemutatkozhatott Teodoru Vaszilisz csapatában is, az Oroszlány elleni Magyar Kupa mérkőzésen. 

– Mikor tudtad meg, hogy felkerülsz a felnőttekhez?
Már az akadémián beszéltünk erről Tamási Zsolttal, akkor tudtam meg, hogy szeretnék, ha a második csapattal az NB III-ban folytatnám a fejlődést. Később Domonyai Lászlóval is beszéltünk, hogy számítanak rám Budapesten. Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy felkerülök a felnőttekhez, hiszen ezért küzd mindenki.

– A második csapat után pedig az elsőben is pályára léphettél...
Nagyon jó érzés volt az első csapatban bemutatkozni, felejthetetlen 25 percet tölthettem a pályán az Oroszlány elleni Magyar Kupa mérkőzésen. Sokkal másabb közeg, még magasabb szinten kell teljesíteni, és nem lehet hibázni.

– Mikor tudtad meg, hogy utazol?
A mérkőzés előtti napon az első csapattal edzettem, akkor szóltak, hogy másnap én is a keret tagja leszek.

– Számítottál arra, hogy pályára lépsz?
 Őszintén megmondva, igen. Úgy álltam hozzá, hogy ha a csapattal tarthatok, akkor pályára is szeretnék lépni. De a lényeg az volt, hogy ha megkapom a lehetőséget, akkor a csapat számára hasznosan tudjak teljesíteni.

– Hogy érzed, pályára léphetsz még a felnőtteknél a szezonban?
Jól kell játszanom a második csapatnál és akkor képben lehetek az elsőnél is. A célom természetesen az, hogy közel kerüljek az első kerethez, és még több alkalommal léphessek pályára.

Mixi – ahogyan csapattársai és edzői hívják – az NB III. nyolcadik fordulójában csak a kispadon kapott helyet, de csereként pályára léphetett az emberhátrányban játszó második csapatban. Négy gólja van már a szezonban a több poszton is magabiztosan játszó játékosnak.

– A Monor ellen csereként léptél pályára, hogyan láttad a találkozót?
Az első félidő kívülről nagyon kapkodósra sikerült, a másodikban a kiállítás után is jól játszottunk, nem adtunk sok teret ellenfelünknek, sőt helyzeteket is dolgoztunk ki, kapufát is rúgtunk, szerintem többet érdemeltünk a mérkőzésből.

– Jön az RKSK, a bajnoki cím egyik esélyese, változtat ez valamit a felkészülésen?
Nem változik a felkészülés, bárki legyen az ellenfél, mindig próbáljuk a maximumot nyújtani, edzéseken és mérkőzéseken is egyaránt. A cél a három pont megszerzése, ez pedig mindig így lesz.

– Új szerepkörben játszol a második csapatnál, mennyire szokatlan számodra?
Az akadémián játszottam két évig balhátvédet, utána középpályán is, régen centert is játszottam, ezért kerültem most is erre a posztra, nem érzem idegennek, a támadójátékban hasznosabban tudok segíteni, mint védekezésben.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 17:45 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

FERENCVÁROSI TC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman