HÍREK

A negyedik is kipipálva

2016-01-28

A negyedik is kipipálva

Legyőztük a Pénzügyőrt is

Az MTK Budapest II. szerdán, késő este játszotta negyedik felkészülési mérkőzését. Az eddigi találkozókon nemcsak hibátlan fiaink mérlege, de még gólt sem kaptak. A REAC és az ESMTK sem úszta meg négy gól alatt, de harmadik ellenfelünk, a Dabas is csak eggyel járt jobban. A tizenegy találaton Hujber Tamás (5), Schrammel Ádám (2), Kovács Botond, Tóth Milán, Katona Máté, és Besztercei Attila osztoztak. A negyedik összecsapásunkon, együttesünk a Pénzügyőr SE gárdáját fogadta az Ikarus pályán. A fináncok, az NB III Közép csoportjában, tizenhat lejátszott mérkőzés után, a hatodik helyen telelnek, 7-5-4-es mutatóval.

Csapatunk a Fadgyas – Sági, Tóth, Katona, Széles – Pintér, Hajdú – Kovács, Szabó, Bayer – Hujber összeállításban futott ki a pályára, a kispadon pedig Nagy, Takács, Schrammel, és Kardos foglaltak helyet. A mérkőzésre sűrű köd ereszkedett a pályára, így a látási viszonyok meglehetősen korlátozottak voltak. A Pénzügyőr kezdte az első félidőt, az 1. percben távoli lövésük kerülte el kapunkat. Nem túlzás azt állítani, szinte ez volt az első és egyben utolsó lehetőségük a zöld-fehéreknek a játékrészben. Ettől kezdve fiaink átvették a játék irányítását. A 3. percben Hujber szerzett labdát, lövését az ellenfél kapusa szögletre ütötte. Sokat birtokolta csapatunk a játékszert, folyamatosan alakítottuk ki a veszélyes lehetőségeket. Az 5. percben bal oldali szögletünk után, Tóth fejelte a kapus kezébe, majd három perc múlva, Pintér, 18 méterről leadott lövését védte bravúrral Hajdu Gergő, ellenfelünk hálóőre. Nem sokkal ezután, Kovács lépett ki a jobbösszekötő helyén, de nagy helyzetben hibázott. Az ellenfél játékosai gyakorlatilag nem lépték át a félpályát, folyamatosan a térfelükön tartottuk a labdát. Idő kérdése volt, mikor szerez gólt csapatunk. A 17. percben Bayer lövését védte a kapus, de három perc múlva már ő is kapitulált. A 20. percben, Hujber, 40 méterre az alapvonaltól, bal oldalról, a hosszúra átlőtt szabadrúgására Széles ugrott a legmagasabbra, és a hálóba fejelt (1-0). A 27. percben megdupláztuk előnyünket. Jobb oldalról belőtt labdát Katona vett át, majd a  bal kapufa segítségével a hálóba lőtt (2-0). Támadásban maradtunk, továbbra is mi irányítottuk a mérkőzést. A 35. percben, Hujber fejese centiméterekkel kerülte el a kaput. Szépen járt lábról-lábra a labda, jó volt látni csapatunk játékát. A 36. percben már hárommal vezettünk, amikor jobb oldali elfutás után, Kovács is betalált (3-0), és még nem volt vége a gólparádénak. A 43. percben, a 16-oson belül, Szabó lábát húzta el a Pénzügyőr kapusa, a megítélt büntetőt Hujber magabiztosan értékesítette (4-0).

Szünetben, Pölöskei Gábor két helyen is változtatott, Sági helyére Nagy, Pintér helyett Kardos érkezett.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Továbbra is irányítottuk a történéseket. Az 53. percben, Hujber, jobb oldalon csodálatos lövőcsellel elküldte emberét, majd a hálóba lőtt (5-0). Két perccel ezután, Hajdú ballal elengedett lövése kerülte el a kaput. A 60. percben viszont olyan történt, ami a téli felkészülési mérkőzéseken még soha. Gólt kapott csapatunk. Eladtuk a labdát a középpályán, erre Iflinger csapott le, és a megdermedt Fadgyas mellett a hálónkba lőtt (5-1). Ezután kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, főleg a pálya közepén folyt a játék, a kapuk már ritkábban forogtak veszélyben. Magához tért a Pénzügyőr, néha védekezésre is kényszerítette együttesünket. A találkozó ezen részében nem játszottunk jól, sok labdát eladtunk, amiből többször ránk is jött az ellen. Vezetőedzőnk nemegyszer buzdította, és korholta is fiainkat – jogosan. Ennek meglett a hatása, összeszedték magukat futballistáink, amit Kovács helyzete is jelzett, igaz nem lett belőle semmi. A vége előtt húsz perccel, ismét kettőt cseréltünk, Kovács helyett Takács, Bayer helyett pedig Schrammel érkezett, az állás a mérkőzés végéig nem változott. A második félidő már gyengébbre sikerült, sokkal kiegyenlítettebb lett a játék, nem jöttek be megoldásaink, de az is igaz, hogy jelentősen feljavult az ellenfelünk. Fiaink így is dicséretet érdemelnek, az öt rúgott gól önmagáért beszél. Csapatunk következő ellenfele, szombaton délelőtt, a Soroksár együttese lesz.  

A találkozó végén, Pölöskei Gábor értékelte a látottakat:

– A körülmények nem voltak ideálisak, a rossz világítás és a köd együttes hatása megnehezítette a játékot. Az első félidőben ötletesen és kreatívan futballoztunk, ez tetszett. A második játékrészben már leromlott a teljesítményünk. Többet cseréltem, megbomlottunk, és nem ugyanabban a szerkezetben folytattuk. Játszott a csapatban egy új próbajátékos is, ő nem ismerte játékunkat. A négy edzőmeccsünkből csak óvatosan szabad következtetéseket levonni, de az mindenképp bíztató, hogy a tavalyi és az idei felkészülési találkozóinkat összehasonlítva, mind eredmény, mind pedig játék szempontjából van előrelépés. Ennek majd a tétmeccseken is meg kell mutatkoznia – zárta összegzését vezetőedzőnk.

Fotó: Szécsi József (Pénzügyőr SE)  Zádor Péter (MTK Budapest)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman