HÍREK

Vereség Újpesten

2022-04-03

Vereség Újpesten

A második félidőben dőlt el a mérkőzés.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Újpest FC–MTK Budapest 2-0 (0-0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 3269 néző

Vezette: Andó-Szabó Sándor (Urbán, Horváth, Berényi, Erdős, Theodoros, Németh)

Gólszerző: Katona (63.), Zivzivadze (82.)

Sárga lap: Bjelos (78.), illetve Kata (53.), Sluka (72.)

Újpest FC: Banai – Pauljevic (Kovács, 90.), Diaby, Koutroumpis, Antonov – Onovo, Mitrovic (Bjelos, 62.), Csongvai – Croizet (Viana, 90.), Zivzivadze (Kastrati, 83.), Beridze (Katona, 62.)

Vezetőedző: Milos Kruscic

MTK Budapest: Mijatovic – Varju, Szépe, Rajkovic, Sluka (Herrera, 83.) – Ramadani (Vancsa, 71.), Kata, Mezei – Stieber (Palincsár, 83.), Futács (Kovácsréti, 71.), Grozav

Vezetőedző: Márton Gábor

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában együttesünk nem utazott messzire, hiszen az Újpest FC ellen, a Szusza Ferenc Stadionban léptünk pályára. Csapatunk eddig kétszer találkozott az idei szezonban a lila-fehérekkel, mindkétszer 2-1-re nyerni tudtunk, bizakodva várhattuk tehát az összecsapást.

Az első nagy helyzet a hazaiak előtt adódott: a 7. percben Croizet emelt a bal oldalról beinduló Beridze elé, aki kapásból a jobb kapufát találta el. Sok nagy lehetőséget nem láthattak a kilátogató nézők az első 25 percben, fegyelmezetten zártak a védelmek, a kulcspasszok és a lövések rendre elakadtak a hátvédekben.

A 34. percben Mezei szépen ugratta ki Stiebert, aki mellel levette a labdát, majd remekül lőtt a kapuba, ám sajnos lesről indult, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot – nem sokon múlt. A félidő utolsó előtti percében Zivzivadze került a védelmünk mögé, Szépe óriásit sprintelve utolérte és bele tudott lépni a lövésébe. A félidő lefújása előtt még Stieber jobb oldali beadása találta meg Futácsot, aki a kapu fölé fejelt, így nem született gól az első 45 percben.

A második játékrész első helyzetét az 55. percben láthattuk: remekül kijátszott akció végén Ramadani lőhetett 12 méterről, hosszúba tartó lövését Banai ütötte ki oldalra. A 63. percben Katona kapott jó ütemű kiugratást Bjelostól, és nem hibázott ziccerben – mindkét játékos egy perccel korábban, csereként állt be (1-0).

A 74. percben Bjelos indította Croizet-t, aki éles szögből lőtt, Mijatovic védett. A 82. percben Zivzivadze kapta meg a labdát, befelé cselezett, majd a hosszú sarokba lőtt 17 méterről (2-0).

Innen már nem tudtunk felállni, így pont nélkül jöttünk haza Újpestről.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman