HÍREK

Vereség az év utolsó meccsén

2021-12-18

Vereség az év utolsó meccsén

Hazai pályán kaptunk ki a Paks ellen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Paksi FC 1-4 (1-2)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1420 néző

Vezette: Solymosi Péter (Erdős, Theodoros, Szert, Farkas, Kóbor, Szilasi)

Gólszerző: Miovski (16.), illetve Szabó (32., 53.), Ádám (45., 61.)

Sárga lap: Mezei (52.), Ramadani (70.)

MTK Budapest: Somodi – Várkonyi, Perkovic (Vancsa, 80.), Nagy Zsombor – Kata (Herrera, 69.), Ramadani, Palincsár (Dimitrov, 69.), Balázs – Grozav (Mezei, 46.), Miovski, Kovácsréti (Drljo, 62.)

Vezetőedző: Márton Gábor

Paksi FC: Rácz – Tamás, Szabó, Kinyik – Osváth, Nagy Richárd (Papp, 46.), Bognár, Windecker (Kesztyűs, 86.), Medgyes – Böde (Pethő, 88.), Ádám (Sajbán, 76.)

Vezetőedző: Bognár György

A naptári év utolsó mérkőzésén, az OTP Bank Liga 17. fordulójában a Paksi FC együttesét fogadtuk. Legutóbb szeptemberben játszottunk Bognár György együttesével, akkor 3-2-es vereséget szenvedtünk.

A találkozó első lövését Bognár jegyezte 18 méterről, Somodi szép vetődéssel ütötte szögletre a labdát. A 12. percben újra a Paks került helyzetbe, de Somodi bravúrral hárította Ádám ziccerét. Ugyan a Paksnál volt többet a labda, ellentámadásainkban benne volt a veszély, mégis szögletből szereztük meg a vezetést. A 16. percben Kovácsréti sarokrúgását Nagy Zsombor csúsztatta meg, Miovski pedig a bal felsőbe bólintott (1-0).

A 32. percben szögletből egyenlített a Paks: Bognár beadását Böde elengedte, Szabó pedig ballal a léc alá lőtte (1-1).

Pár perccel később Kovácsréti szép gólt lőtt, de VAR-ellenőrzés után Solymosi érvénytelenítette a találatot, mert megítélése szerint Miovski szabálytalankodott. A félidő vége előtt fordított a Paks: Bognár indítását Böde fejelte Ádám Martin elé, aki jobb felsőbe belsőzött (1-2).

A második félidőre cseréltünk: Grozav helyett Mezei érkezett. Az 53. percben ismét betalált a Paks: Bognár szabadrúgása Bödét találta meg, akinek a centerezését Szabó fejelte a kapunkba (1-3).

Az 57. percben Ádám kapott remek labdát Bognártól ás kíméletlenül lőtt a kapuba. Elsőre úgy tűnt, lesen volt a Paks támadója, de hosszas VAR-vizsgálat után érvényesnek ítélte a találatot a játékvezető (1-4).

A 67. percben szépíthettünk volna: Mezei pazarul emelt Miovski elé, ám Rácz kitűnően mozdult ki és bravúrral hárított. A 72. percben Drljo csapott le a labdára, jól is centerezett, ám az utolsó pillanatban Miovski elől Szabó menteni tudott.

A 79. percben ismét szögletből veszélyeztetett a Paks, Somodi gyönyörűen védte Sajbán fejesét. Öt perccel később Drljo szerzett labdát a bal szélen, megforgatta a védőjét, majd picivel lőtt éles szögből a kapu felé.

A 86. percben Osváth beadása után Medgyes lőtt, Herrera a gólvonalról mentett szögletre akrobatikus mozdulattal. A sarokrúgás után Mezeinek is nagyot kellett mentenie, hogy elkerüljük az újabb gólt.

Újabb találatot már nem hozott a mérkőzés, így 4-1-es vereséget szenvedtünk az év utolsó összecsapásán.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman