HÍREK

Vereség a Paks otthonában

2021-04-03

Vereség a Paks otthonában

Nem tudtunk visszajönni a kétgólos hátrányból.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Paksi FC–MTK Budapest 3-1 (2-0)

Paks, Paksi FC Stadion

Vezette: Bogár Gergő (Becséri, Kóbor, Márkus, Káprály, Erdős)

Gólszerző: Pintér (25., öngól), Hahn (31., 75.), illetve Schön (56.)

Sárga lap: Ádám (5.), Lorentz (78.), Lenzsér (82.), Szakály (90.)

Paksi FC: Hegedüs – Osváth (Lorentz, 70.), Tamás, Lenzsér, Szabó – Bognár (Szakály, 85.), Balogh (Papp, 56.), Bertus – Sajbán, Ádám (Nagy, 70.), Hahn (Kulcsár, 85.)

Megbízott vezetőedző: Kindl István

MTK Budapest: Mijatovic – Pintér (Palincsár, 80.), Perkovic, Nagy Zsombor – King (Alho, 65.), Dimitrov, Kata (Mezei, 41.),, Herrera – Varga, Miovski (Prosser, 80.), Schön

Vezetőedző: Michael Boris

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában a 7. helyen álló Paksi FC otthonába látogattunk. Legutóbb decemberben játszottunk a zöld-fehérekkel, akkor az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 3-1-es győzelmet arattunk.

A 6. percben Varga távoli lövése volt az első kísérlet, egy perccel később Dimitrov remekül ugratta ki Miovskit, aki ziccerben vihette a kapusra a labdát, de sajnos elbotlott, így nem tudta befejezni a támadást. Ezt követően Sajbán távoli lövése pattant a védőinkről Bognárhoz, aki a kapu fölé lőtt.

A 20. percben Balogh tűnt fel a tizenhatosunkon belül, lövése elrepült a felsőléc felett. Egy perccel később szerencsésen pattant a labda Ádám elé, aki éles szögből a kapufát találta el. Picivel később Nagy adott remek labdát Herrerának, aki élesen lőtte azt középre, de fel tudott szabadítani a hazai védelem.

A 25. percben megszerezte a vezetést a Paks: Hahn ment el a jobb oldalon, majd Sajbánnak passzolt, aki élesen lőtte be középre a labdát, ami a becsúszó Pintérről a kapuba pattant. (1-0)

Szinte rögtön egyenlíthettünk volna, ám Varga beadására épphogy ki tudott érni a kapus Schönt megelőzve.

A 31. percben megduplázta az előnyét a hazai alakulat: a félpályánál vesztettünk labdát, gyorsan fordult a Paks, Bognár éles beadását Hahn becsúszva juttatta a kapunkba. (2-0)

Négy perccel később Sajbán helyzeténél kellett hárítania Mijatovicnak. A 42. percben Ádám előtt adódott lehetőség, ám fölé belsőzött.

A félidő vége előtt Miovski kapott jó labdát Mezeitől, lövése a védőkről mellé ment, majd a lefújás előtt Varga lőtt óriási kapufát 20 méterről, így kétgólos hátrányból várhattuk a második játékrészt.

A térfélcsere után előttünk adódott lehetőség: Dimitrov jobbról lőtte be élesen a játékszert, Hegedüs lábbal tudott menteni, majd Herrera bombázott mellé. Az 53. percben Bognár került a védőink mögé, bal lábbal azonban nem találta el a kaput.

Az 56. percben sikerült szépíteni: Mijatovic rúgta ki a labdát Schönhöz, aki remek szóló után ballal lőtt Hegedüs kapujába. (2-1)

A szépítés után sok időt töltöttünk az ellenfél téfelén, igyekeztünk megszerezni az egyenlítő gólt, de rendre pontatlanok voltunk a Paks kapuja előtt. A 75. percben újra a Paks talált be: Hahn kapta meg a labdát a tizenhatoson belül, bal lábas, megpattanó lövését nem védhette Mijatovic. (3-1)

A 84. percben Mezei csavart Hegedüs kapujára szabadrúgásból, a hálóőr védeni tudta a próbálkozást. A hosszabbításban még Varga szabadrúgásból és mezőnyből is megkísérelte bevenni Hegedüs kapuját, ám nem járt sikerrel, így 3-1-es vereséget szenvedtünk Pakson.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 15:30 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman