HÍREK

Végre újra otthon

2016-05-30

Végre újra otthon

Az MTK Budapest klubigazgatójával, Domonyai Lászlóval beszélgettünk játékoskeretről, edzőtáborról, esélyekről, célokról, Európa-ligáról és az Új Hidegkuti Nándor Stadionról.

– Megkezdte a keret a felkészülést. Milyen gondolatok járnak a fejedben, amikor a következő bajnoki szezonra gondolsz?

– Különleges, számunkra történelmi jelentőségű idényre készülünk. Két éven át, hazai pályán is vendégek voltunk. Játszottunk a Bozsik József Stadionban, a Pancho Arénában, a Fáy utcai Illovszky Rudolf Stadionban, a Dunaferr Arénában, a Szusza Ferenc Stadionban, de szeptember 21-én átadjuk az Új Hidegkuti Nándor Stadiont. Az eredetit 1912. március 31-én avatták, így 104 év után ünnepelhetünk ismét.  Az új idény tehát számunkra – elsősorban – az új otthont jelenti, egy törtenelmi évet, aminek minden pillanatát meg akarjuk élni.

– Milyen célkitűzéssel vág neki a csapat a 2016/17-es OTP Bank Ligának?

– Szeretnénk a következő idényben az elmúlt évek jó szereplését megismételni. A legutóbbi négy bajnokságban kétszer negyedikek, egyszer harmadikok voltunk, ezzel, két alkalommal nemzetközi kupaindulást jelentő helyen végeztünk, így kijelenthető, hogy a Ferencvárost és a Videotont követő 3-4 legerősebb csapat közé tartozik az MTK Budapest. Több, fiatal, saját nevelésű, Sándor Károly akadémista beépítése a legfontosabb célunk, ennek figyelembevételével az 1-8. hely valamelyikének megszerzését tűztük ki célul magunk elé.

– Az első komoly feladat az Európa-ligában vár a csapatra, június 30-án és július 7-én.

– Célunk a továbbjutás, melynek realitását a június 20-án esedékes sorsolás után fogjuk valójában meglátni. Nyonban én képviselem a klubot, és miután két kört sorsolnak, így az is nyilvánvalóvá válik, hogy ha sikerrel vesszük az első akadályt, akkor kivel játszunk július 14-én és 21-én. Ennek érdekessége, hogy közben – július 16-án – megkezdődnek az OTP Bank Liga mérkőzései.

– Milyen változások voltak a szakmai stábban?

– Tovább erősödtünk, mivel vezetőedzőnk, Teodoru Vaszilisz több évre szerződött a klubbal. A szakmai stábból a kapusedző, Brockhauser István távozott. Kiváló munkát végzett az elmúlt egy évben, sok sikert kívánunk neki új egyesületénél. A helyét az egykori válogatott hálóőr, Andrusch József foglalja el, aki korábban a magyar labdarúgó válogatott mellett dolgozott. A pályaedző Horváth Henrik lesz, aki több, mint tíz éve dolgozik az MTK-ban, korábban szakágvezetőként végzett kimagasló munkát az utánpótláscsapatainknál. Az erőnléti edzői poszton is váltunk. A belga Steven Vanharen, akinek szintén köszönjük a magas szintű munkáját, elbúcsúzott tőlünk, helyét Szabó András veszi át, aki francia egyetemeken szerezte szakképesítését, és már március óta együtt dolgozunk. Korábban ő is a válogatottnál tevékenykedett, sokat várunk a közös munkától.

– Változik a játékoskeret?

– Csaknem egyhónapos szünet után tértek vissza a játékosok úgy, hogy a pihenőjük második két hetében az egyéni edzéstervük alapján megadott programot végezték el. Az amerikai kölcsönben játszó Thiam kivételével a keret megegyezik a tavaszi állománnyal. Csabi (Thiam beceneve. A szerk.) helyén Borbély Bálint kapcsolódik be a munkába, akit Békéscsabáról igazoltunk. Ma, május 30-án nagy létszámú állománnyal kezdjük meg a felkészülést, az ausztriai edzőtábor után várható a keretszűkítés. Rendkívül fontos hír, hogy sérültjeink felépültek, tehát Hrepka, Jakab és Ramos is megkezdheti a teljes értékű munkát. Megnyugtató, hogy több kulcsjátékosunk (Kanta, Torghelle, Vass, Gera, Hrepka) meghosszabbította szerződését, így rájuk építhetünk, mint ahogy arra a négy-öt egészen különleges tehetségű 16-19 éves akadémistára is, akiknek bemutatkozása várható az új idényben. Érdemes rájuk odafigyelni, hatalmas meglepetést okozhatnak, ők lehetnek akár az új Németh Krisztiánok. Tény, hogy három-négy játékosunk iránt is komoly külföldi, illetve hazai érdeklődés van, mint ahogy az is, hogy még két új igazolást tervezünk.

– Hogy alakul a program az Európa-liga első mérkőzéséig?

– Kedden délelőtt az Új Hidegkuti Nándor Stadion Bokrétaünnepségén vesznek részt a játékosok. Aznap délután és szerda délelőtt orvosi, fizikai felmérés vár a keretre. Csütörtöktől – két teljes héten át – itthon készül a csapat az edzőközpontunkban, a Lantos Mihály Sporttelepen, majd június 12-én Ausztriába utazunk edzőtáborba.

– Mely csapatokkal játszunk edzőmérkőzést?

– A jelenlegi tervek szerint Ausztriában kerül sor az első felkészülési meccsre, a szerb Európa-ligás FK Csukaricski ellen, majd a macedón bajnok, Vardar Szkopje lesz az ellenfelünk. A harmadik találkozó még szervezés alatt áll, szintén nemzetközi kupainduló ellen, és szeretnénk még egy negyediket játszani az egyik osztrák csapat ellen, hogy a két utolsó meccsen 90 percet lehessen pályán minden játékos.

– Június 19-én tér haza a csapat, akkor még 11 nap van az első Európa-liga mérkőzésig.

– Június 24-én, a szlovák első ligás Nagymihály (Michalovce) ellen játszunk Budapesten. A június 20-i, nyoni sorsolás pedig eldönti, hogy hazai pályán, vagy idegenben kezdünk az EL-ben.

– Közben elkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság, a magyar válogatottal.

– A teljes keret, a szakmai stáb, az NB III-as csapat a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia, női focistáink, az U15-östől az U12-es csapatig valamint a kicsik, mind-mind tiszta szívből szurkolnak a válogatottnak. Nézni fogjuk a magyar csapat meccseit, bízva a továbbjutásban.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman