HÍREK

Újra Grozav góljával nyertünk a Honvéd ellen

2022-03-12

Újra Grozav góljával nyertünk a Honvéd ellen

Itthon tartottuk a három pontot.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Budapest Honvéd 1-0 (0-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2918 néző

Vezette: Andó-Szabó Sándor (Vad II, Albert, Berényi, Pintér, Kovács Gábor, Kovács Gergely)

Gólszerző: Grozav (76.)

Sárga lap: Szakály (14.), Nagy Zsombor (16.), Futács (45.), Kovácsréti (67.) illetve (Petkovic (33., 35.), Lovric (40.), Nagy Dominik (41.)

Piros lap: Petkovic (35.)

MTK Budapest: Mijatovic – Várkonyi, Szépe, Nagy Zsombor, Sluka – Szakály (Miovski, 68.), Kata, Mezei (Ramadani, 78.) – Kovácsréti (Grozav, 68.), Futács (Palincsár, 85.), Stieber (Vancsa, 68.)

Vezetőedző: Márton Gábor

Budapest Honvéd: Szappanos – Petkovic, Batik, Lovric, Doka – Petrusenko, Nagy Dominik (Gale, 83.), Hidi (Kadiri, 83.) – Machach (Baráth, 46.), Lukic (Traoré, 62.), Zsótér (Bőle, 62.)

Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

Együttesünk az OTP Bank Liga 24. fordulójában a tabella nyolcadik helyén álló Budapest Honvédot fogadta. Legutóbb augusztusban láttuk vendégül a piros-feketéket, akkor 1-0-ra sikerült győznünk Grozav góljával.

A mérkőzés első helyzetét a 11. percben láthattuk: Stieber 23 méterről próbálkozott Kata átadása után, a labda picivel kerülte el a kaput. Négy perccel később Stieber közelebbről, jobbal kísérletezhetett kapáslövéssel Kovácsréti beadásából, lövését fogta Szappanos.

A Honvéd első igazi lehetőségére a 27. percig kellett várni, ekkor Petkovic ment el a jobb oldalon, visszagurított labdájára Hidi érkezett, ám Stieber hősiesen blokkolt. Három perccel később Lukic próbálkozott félfordulatból a tizenhatoson belülről, de nem találta el a kaput.

A 33. percben Mezei szabadrúgását Lovric csúsztatta meg, Szappanos szögletre mentett. Két perccel ezután tíz emberre fogyatkozott a Honvéd, miután Petkovics rövid időn belül a második sárgáját gyűjtötte be.

A félidő előtt Stieber próbálkozott szabadrúgásból 23 méterről, de picivel célt tévesztett, így 0-0-s döntetlennél jött a szünet.

A térfélcsere után is mi kezdtünk jobban, a 47. percben Kata távoli lövése nem sokkal kerülte el a rövid sarkot. Igyekeztünk nyomás alatt tartani a Honvédot a játékrész elején: az 52. percben Kovácsréti beadásából Futács fejelt a kapu fölé.

AZ 59. percben Sluka gyönyörűen ment el a bal oldalon, de bent Futácson kívül senki nem volt, így nem jutottunk el lövésig. Egy perccel később Kovácsréti készített le Szakályhoz, de kísérlete 16 méterről jócskán fölé ment.

A 73. percben ismét Sluka tűnt fel a bal oldalon, beadását Miovski fejelte kapura, Szappanos könnyedén védett. A 76. percben góllá érett a mezőnyfölény: Mezei szöglete után Szépe lövését még védte Szappanos, de a kipattanót Grozav okosan, laposan lőtte a sarokba (1-0).

A gól után, a ráadásban megduplázhattuk volna előnyünket: Grozav ment el Baráth mellett, Miovskihoz passzolt, csatárunk ziccerét azonban védte Szappanos.

Együttesünk 1-0-ra győzött és fontos pontokat gyűjtött a bennmaradásért folytatott küzdelemben.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman