HÍREK

Újpest FC II - MTK Budapest II 1-7 (0-3)

2016-09-04

Újpest FC II - MTK Budapest II 1-7 (0-3)

Sikerrel vette első utánpótláscsapat elleni mérkőzését Pölöskei Gábor együttese.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Újpest FC II - MTK Budapest II, 1-7 (0-3)

Béke téri stadion, Budapest

Vezette: Jakab Árpád, Asszisztensek: Mohos Mátyás és Zorinácz Ádám

Újpest FC II: Keserű - Szűcs, Knap, Molnár, Fék - Gere, Nagy G., Bauer, Tóth R., - Tóth P., Sallay

Kispad: Drávucz - Tóth T., Makrai, Sándli, Ferkel, Virag, Fülöp

Vezetőedző: Víg Péter

Csere: Sallay helyett Makrai (31. perc), Bauer és Nagy G. helyett Sándli és Tóth T. (46. perc)

Sárga lap: Tóth P. (54. perc), Fék (54. perc), Gere (69. perc), Molnár (83. perc)

Gólszerző: Tóth P. (84. perc)

MTK Budapest II: Erdei - Sági, Katona, Széles, Forgács - Szabó, Bayer - Szuhodovszki, Kovács, Takács K. - Szerencsi

Kispad: Bese - Nagy M., Csicsek, Fehér, Tóth-Ilkó

Vezetőedző: Pölöskei Gábor

Csere: Bayer helyett Csicsek (59. perc), Szuhodovszki helyett Fehér (65. perc), Sági helyett Nagy M. (77. perc)

Sárga lap: Katona (69. perc)

Gólszerző: Katona (30. perc), Takács K. (38. perc, 50. perc), Szerencsi (39. perc, 48. perc), Csicsek (77. perc), Fehér (84. perc)

A labdarúgó NB III. Keleti csoportjának ötödik fordulójában az Újpest FC második csapatához látogatott Pölöskei Gábor legénysége. A vendéglátók a mérkőzés előtt pont nélkül a 18. helyet foglalták el. A kék-fehér fiatalok a mérkőzést megelőzően 7 pontot gyűjtöttek, és a tabella 7. helyéről várták a találkozót, ahol nem számíthatott többek között Demjén Patrikra, Takács Ronaldra, Lustyik Leventére és Nagy Zsomborra a vezetőedző az utánpótlás-válogatott kötelezettségek miatt. 

A hiányzók ,miatt a kapuban Erdei Patrik állt, a védelem bal szélén Forgács Péter játszott, és kezdőként kapott lehetőséget Takács Krisztofer is, aki a mérkőzés egyik legjobb teljesítményét nyújtotta. A mérkőzést a helyszínen tekintette meg a Kisvárdán kölcsönben szereplő Talabér Attila, és a Szegeden kölcsönben játszó Schrammel Ádám is. 

A mérkőzés a tabella alapján várható képet mutatva indult, rögtön nyomás alá került az újpesti csapat, Szuhodovszki, Takács és Szerencsi is kísérletezett 16-18 méterről, de a hazai hálóőr védeni tudott, így már az elején több szögletet is elvégezhetett csapatunk. Az első komolyabb helyzet Kovács Botond előtt adódott, Szerencsivel kényszerítőzött, majd egyedül indult a kapussal szemben, aki tökéletes ütemben érkezve tudott hárítani. 

Ezt követően kissé elszabadultak az indulatok, előbb Szabó Ádám bokájára tapostak rá, majd Szerencsi Miklóst rúgták bokán több ütem késéssel, de a játékvezető nem mutatott fel lapot egyik esetnél sem. A fizikálisabb játék pár percre megfogta a kék-fehéreket, és érkezett az első újpesti helyzet a 25. percben, amikor Sági és Katona között kérdéses módon jutott át Tóth Patrik, majd lőtt a rövid oldalra, de Erdei szögletre mentett.

A 29. percben újra Szuhodovszki villogott a jobb szélen, és harcolt ki újabb szögletet, amit ő maga ívelt be. Bayer Bence elé pattant a labda, aki hátrapasszolt Szerencsinek, a támadó pedig erősen lőtte középre a labdát, egyenesen a kiugró Katona Máté lábára, aki közelről értékesítette a helyzetet. (0-1)

Az első góltól felszabadult a csapat, és még jobban kiütközött a fölény. A 38. percben Takács Krisztofer 23-25 méterről lőtt kapura, a labda a gyepen megpattant a kapus előtt, és beakadt a hosszú alsóba, szemet gyönyörködtető találattal dupláza meg előnyét az MTK Budapest II. (0-2)

Takács gólját követően még nem száradt meg a tinta a jegyzőkönyvben, máris lehetett újra írni bele. Szerencsi Miklós a 39. percben mutatott be szép szólót, majd bal lábbal a felső sarokba tette a labdát, két perc alatt két gólt szereztek a fiatalok. (0-3)

A 48. percben Katona tartotta meg a labdát a kaputól 18 méterre, majd passzolt az üres területre futó Szerencsinek, a fiatal támadó pedig megszerezte a negyedik gólját is a bajnoki szezonban, a kapus mellett higgadtan elpöckölve talált be. (0-4)

Újabb gyors „gólpár" következett, Takács Krisztofer a bal szélen tartotta meg a labdát, és befelé cselezett, négy védőn jutott át, mire lövésre vállalkozott, és jobb belsővel lőtt a távoli kapufa mellé, ezen a mérkőzésen úgy látszott, nem tud kis gólt szerezni. (0-5)

A 77. percig csendesen folyt a játék, kevés lehetőség adódott a csapatok előtt, azonban a csereként beálló Csicsek Leventének nem is kellett több, balról szállt be a labda, amit okosan lefelé fejelt, és pattanóból a hálóba került a labda. (0-6)

A 83. percben Fehér Milán mutatta meg technikai tudását, gyönyörű cselek kíséretében tört be a büntetőterületre, ahol buktatták. A jogosan megítélt büntetőhöz a sértett állt oda, és a nekifutásban megtorpanva elküldte a kapust az ellenkező irányba, és higgadtan a hálóba helyezte a labdát. (0-7)

Egy perccel a hetedik gól után Tóth Patrik előtt adódott lehetőség, a hazai támadó pedig zavartalanul lőhetett a kapuba, beállítva ezzel a végeredményt. (1-7). A mérkőzést követően pozitív hangulatban adott értékelést Pölöskei Gábor, a kék-fehérek második csapatának vezetőedzője: – A felkészülés során hangsúlyoztam a fiúknak, hogy a tudáskülönbségnek nemcsak a szavakban, hanem a játékban is ki kell jönnie a mérkőzésen. Örülök, hogy nagyon koncentráltan, fegyelmezetten játszva meg tudtuk szerezni a három pontot. Talán a gólkülönbség kicsit túlzó, de a győzelem teljesen megérdemelt. Nagyon szép gólokat rúgtunk, volt átlövés, beadott labda, fejes, büntető, a srácok maradéktalanul teljesítették, amit egész héten kértem tőlük. A következő fordulóban érkezik a Salgótarján, nem korosztályban hasonló csapat, hanem igazi felnőtt gárda, teljesen máshogy kell hozzáállni, sokkal szorosabb mérkőzés lesz, Vágó Attilát ismerve biztos vagyok benne, hogy felkészíti a vendégcsapatot, nagyon szervezett futballt fognak játszani, hasonló mérkőzésre számítok, mint a Tiszaújváros ellen.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman