HÍREK

Újabb négy síremlék újul meg hamarosan - megvan az avató pontos időpontja

2021-10-12

Újabb négy síremlék újul meg hamarosan - megvan az avató pontos időpontja

Hamarosan befejeződik Cseh II. László, Molnár György, Révész Béla és Kertész Sándor síremlékének felújítása, az avatásokra október 20-án és november 16-án kerül majd sor.

Újabb síremlékek felújítására kerül sor: Cseh II. László ("Matyi"), Molnár György ("Hangya"), Révész Béla és Kertész Sándor ("Sala") síremlékének felújítása jelenleg is zajlik, ehhez klubunkon kívül az MLSZ, több sportújságíró és futballtörténész, valamint két MTK-szurkoló járult hozzá - így a Magyar Futballtörténeti és Labdarúgók Sírját Kutató, Nyilvántartó, Gondozó Társaság (Magyar Futballmúlt Kegyeleti Társaság) el tudta kezdeni a felújítási munkálatokat. Mint az a mellékelt galériánkban is látható, az érintett síremlékek mindegyike méltatlan állapotba került az évtizedek során.  

Révész Bélát a Kozma utcai Izraelita Temetőben helyezték nyugovóra (26. parcella, 14. sor, 21. sír) és klubunk labdarúgó szakosztályának megalapítójának, játékosának és első bajnokcsapatunk edzőjének, Kertész Sándor „Salának” (22. parcella, 42. sor, 12. sír) is itt található a sírhelye. Révész Béla 1939-ben hunyt el, a sírköve az évtizedek során szétesett. Ennek a helyreállítására kerül sor, és a nevét is újra vésik. 

Kertész Sándor 1945 februárjában halt meg, akkor földes sírba temették, ami mára teljesen lesüppedt, a kereszt is elkorhadt. A sírhelyet ismét feltöltik, és arra új, zsidó keresztfa kerül.
 
Az ő síremlékük felavatása 2021. október 20-án, az MTK labdarúgó szakosztályának első mérkőzésének 120. évfordulóján lesz. Találkozzunk jövő szerdán 15 órakor a Kozma utcai Zsidó Temető bejáratánál, s együtt menjünk a sírokhoz!

A Rákoskeresztúri Új Köztemetőben nyugszik Cseh II. László (121-es parcella, 5. szakasz, 1. sor, 19. sír) és Molnár György (urnafal, U/7613-as fülke). Előbbi esetében a síremlék javítása zajlik, míg utóbbi síremlékénél az urnafalon található tábla felújításra kerül, ami természetesen a felirat újra vésésével is együtt jár. 

Az ő síremlékük felavatása 2021. november 16-án, az MTK megalakulásának 133. évfordulóján történik majd. Természetesen a pontos időpontról tájékoztatni fogjuk szurkolóinkat!
 
A felújított síremlékekre felkerül az MTK Budapest és a Magyar Labdarúgó Szövetség logója is.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman