HÍREK

Újabb magabiztos győzelmet arattunk

2022-11-06

Újabb magabiztos győzelmet arattunk

Itthon tartottuk a három pontot a Tiszakécske ellen, így feljöttünk a harmadik helyre a tabellán.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Tiszakécskei LC 4-1 (1-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Sipos Tamás (Rúsz, Márkus, Bertalan)

Gólszerző: Stieber (25., 53.), Szépe (76.) illetve Zamostny (12.)

Sárga lap: Kiprich (24.)

MTK Budapest: Somodi – Varju, Szépe, Nagy Zsombor (Miknyóczki, 46.), Medgyes – Bognár, Kata (Lehoczky, 83.), Stieber – Kovács Mátyás (Biben, 87.), Németh (Zsóri, 83.), Zuigeber (Kocsis, 72.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Tiszakécskei LC: Antal – Vachtler, Kiprich, Csáki, Farkas, Balázs – Lovas (Kiss Norbert, 46.), Winkler (Gyurján, 59.), Erdei (Geiger, 71.), Zamostny – Horváth (Balajti, 79.)

Vezetőedző: Klausz László

A Merkantil Bank Liga 15. fordulójában a nemrég edzőváltáson áteső Tiszakécske együttesét fogadtuk, amely immáron Klausz László irányításával látogatott az Új Hidegkuti Nándor Stadionba.

Az összecsapás két Bognár helyzettel indult: középpályásunk előbb 16 méterről pörgetett a kapu mellé, majd távoli lövését szögletre mellelte Antal. A 12. percben az első vendég lehetőségből hátrányba kerültünk: a bal oldalról elvégzett szögletnél Zamostny maradt üresen, és védhetetlenül bólintott a sarokba (0-1).

A gól után igyekeztünk még nagyobb fokozatba kapcsolni: a 15. percben Bognár kapta meg a labdát a tizenhatoson belül, szépen húzogatott, de jobb lábas lövését blokkolták a védők. A 25. percben Zuigeber ellen szabálytalankodtak a tizenhatos sarkának bal oldalán. A labda mögé Bognár és Stieber is odaállt, utóbbi gyönyörűen tekert a rövid felső sarokba (1-1).

A 37. percben újra Stieber előtt adódott sansz, ezúttal a jobb oldalról, 19 méterről lőtt nem sokkal felé. Egy perccel később a tizenhatoson belül kapta meg a labdát Stieber, 12 méterről sajnos centikkel tévesztette el a kaput. A félidő vége előtt Németh lekészítése után Kata lőtt picivel mellé, így 1-1-es döntetlennél jöhetett a második játékrész.  

A szünet után Nagy Zsombor helyett Miknyóczki jött be, aki a jobbhátvéd pozícióba érkezett, míg Varju behúzódott középre. Az 53. percben kerültünk először helyzetbe, és rögtön megszereztük a vezetést: Bognár passza az egyik védőről Stieber elé került, aki kapásból a rövidbe lőtt (2-1).

Az 55. percben is betalálhattunk volna: Stieber ugratta ki Némethet, aki nagy helyzetben a hosszút vette célba, de nem találta el a kaput. Három perccel később Bognár tökéletes kiugratása után megint a védők mögé került Németh, ezúttal ziccerben a passzt választotta, de a védők lefülelték az átadást.

A 67. percben Stieber majdnem mesterhármast szerzett: Kovács Mátyás remekül ment el a jobb szélen, jól emelt középre, Stieber kapáslövését azonban lábbal védte Antal. A 76. percben már Antal sem védhetett: Bognár szögletét Németh passzolta Szépe elé, aki közelről a léc alá bombázott (3-1).

A 83. percben Bognár pompásan emelt Németh elé, aki kapásból, belsővel lőtt, a labda centikkel ment el a kapufa mellett. Egy perccel később Zsóri passzát követően Kovács Mátyás lőtt mellé.

A találkozó utolsó percében Stieber szabadrúgását Lehoczky fejelte a kapuba, így 4-1-re megnyertük a találkozót.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-08-03 19:45 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman