HÍREK

Újabb idegenbeli teszt

2016-11-04

Újabb idegenbeli teszt

A hétvégén Sopronba látogat az MTK Budapest csapata, ahol a Szombathelyi Swietelsky-Haladás lesz az ellenfél.

Király Gáborék remekül kezdték a szezont, de az utóbbi időben kicsit visszaesett a formájuk, bár ez főként az idegenbeli meccseiken mutatkozott meg. Hazai pályán az utóbbi öt találkozójukból négyet megnyertek és egyedül a Gyirmót FC Győr ellen szenvedtek vereséget. A legutóbbi hazai mérkőzésükön a Ferencvárost 2-0-ra verték és az ötödik helyen állnak jelenleg a pontvadászatban, öt ponttal megelőzve az MTK Budapestet.

A mieink vendégformája ebben a szezonban eddig elég gyenge, hiszen az elmúlt öt idegenbeli meccsünkből egyet sem sikerült megnyerni. Az előző fordulóban hiába játszottunk jól és alakítottunk ki rengeteg helyzetet a Mezőkövesd otthonában, Gohér bombájának köszönhetően pont nélkül távoztunk Borsodból.

Az idei szezonban egyszer már találkoztunk a Szombathellyel, akkor Dunaújvárosban Hegedűs és Williams góljával két vállra fektetett minket Mészöly Géza gárdája, így lesz miért visszavágni.

Csapatunkban három ember számára különleges jelentősége lesz a mérkőzés helyszínének, hiszen Kanta József, Hrepka Ádám és Vadnai Dániel 2008-ban tagjai voltak annak a csapatnak, amely a REAC ellen Sopronban biztosította be a kék-fehérek bajnoki címét.

Pályafutásom legszebb pillanatait éltem ált Sopronban azon a mérkőzésen, hiszen nem minden nap ünnepelhet bajnoki címet az ember. Érdekes érzés lesz oda visszatérni, hiszen azóta nem is jártam abban a stadionban. Biztos lesz nosztalgiaérzés bennem, de most a Haladás elleni mérkőzésre kell koncentrálni – mondta Kanta József.

Remélhetőleg ezúttal is győzelmet ünnepelhetünk majd a „a leghűségesebb városban”.

A csapatnak továbbra is nélkülöznie kell Gera Dánielt és Hrepka Ádámot. Előbbi csípőközelítő izomsérülés, utóbbi vádlihúzódás miatt nem játszhat. Továbbá Borbély Bálint sem lesz ott a pályán, mivel az ő vádlija is meghúzódott, valamint Szatmári Lóránd vírusos gyomorfertőzéssel küzd. Mato Grgics a szerdai edzésen sérült meg, ő a mai nap folyamán vesz részt MR-vizsgálaton.

A sípot Karakó Ferenc fújja majd a találkozón, munkáját Erős Gábor és Horváth Zoltán asszisztensként, míg Lémon Oszkár tartalék játékvezetőként segítik.

OTP Bank Liga NB I, 15. forduló
Szombathelyi Swietelsky-Haladás – MTK Budapest 15:30
Sopron, Káposztás utcai Stadion

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman