HÍREK

Ismét itthon lépünk pályára

2017-04-11

Ismét itthon lépünk pályára

Hét közben sincs pihenő.

Szerdán, 18:00-tól az MTK Budapest a Szombathelyi Swietelsky-Haladás csapatát fogadja az NB I 26. fordulójának mérkőzésén. Mészöly Géza gárdája az ötödik helyen áll a tabellán, de mindössze hat pont az előnyük a mieinkhez képest, akik jelen pillanatban a 10. helyet foglalják el. Ellenfelünk mérlege a tavaszi szezonban eddig felemás, hiszen három győzelem mellett három vereséget jegyeznek, az előző fordulóban pedig a Honvéd ellen, hazai pályán kaptak ki. Az újév kezdete óta a vasiak támadójátéka remekül szuperált, ugyanis a Vasasnak három, a Mezőkövesdnek pedig négy gólt lőttek.

Az MTK Budapestnek az erőssége ebben az évben inkább a védekezés volt, hazai pályán a már említett Vasas és Mezőkövesd ellen sem kaptak gólt. A Kövesd elleni, szombati győzelem után a tavaszi szezonban először szerezhet két egymást követő mérkőzésen három pontot Tamási Zsolt csapata, Torghelle Sándor szerint ehhez viszont nagyon oda kell figyelnie a kék-fehéreknek.

– Jobban kell meccsről-meccsre koncentrálnunk. Szerintem a labdarúgás nagy része fejben dől el, és ha agresszívan megyünk fel a pályára, akkor jóval nagyobb esélyünk van a győzelemre.

A két egyesület eddig 109 alkalommal találkozott egymással, ebből 49 ízben a kék-fehérek, 33-szor a szombathelyiek nyertek és 27 döntetlen született. Erre a pozitív mutatóra viszont aligha lehet alapozni, hiszen az év elején a Haladás idegenben 2-0-ra nyert a fővárosiak ellen, míg a Szombathely otthonában 1-1-es döntetlen született.

Sérülés miatt nem állhat a hazaiak rendelkezésére a bokaszalag-szakadás után lábadozó Myke Bouard Ramos, a vállműtéten átesett Gera Dániel, a vasárnapi, RKSK elleni, NB III-as mérkőzésen kiújult sérülése miatt lecserélt Hrepka Ádám, valamint az öt sárga lapja miatt eltiltását töltő Vadnai Dániel.

A találkozón Solymosi Péter fújja a sípot, segítői Albert István, Szalai Balázs, Szabó Zsolt, Gaál Gyöngyi és Buzás Balázs lesznek. A meccsel kapcsolatos jegyvásárlási és beléptetési információk ITT találhatóak.

OTP Bank Liga NB I, 26. forduló
MTK Budapest – Szombathelyi Swietelsky Haladás
2017. április 12. 18:00 – Új Hidegkuti Nándor Stadion

Jegyinfó ITT.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman