HÍREK

Tovább tart az átok (GALÉRIA)

2016-08-07

Tovább tart az átok (GALÉRIA)

A Szombathelyi Haladás el tudta vinni a három pontot a Dunaferr Arénából.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Szombathelyi Swietelsky-Haladás
Dunaferr Aréna, 316 néző
Vezette: Iványi Zoltán (Albert, Farkas, Buzás, Nazsa, Kulcsár)

MTK Budapest: Hegedüs, Poór, Grgics, Baki, Vadnai, Vass, Kanta, Borbély (Vogyicska, 78.), Gera, Korozmán (Szatmári I., 68.), Hrepka (Jakab, 58.)
Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

Szombathelyi Swietelsky-Haladás: Király – Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Iszlai, Kovács L. – Németh M. (Schimmer, 69.), Rácz (Tóth M., 88.), Halmosi – Williams (Ars, 80.)
Vezetőedző: Mészöly Géza

Gólszerző: Hegedűs János (39.), David Williams (59.)

Az OTP Bank Liga negyedik fordulójában az MTK Budapest a Szombathelyi Swietelsky-Haladást látta vendégül ideiglenes otthonában, Dunaújvárosban.

Mindkét gárda első győzelmére hajtott vasárnap este: a szombathelyiek kettő, a kék-fehérek mindössze egy ponttal a tarsolyukban várták a találkozót.

Az első nagyobb lehetőség a kék-fehérek előtt adódott a 13. percben: Gera kényszerítőzött Borbéllyal a jobb szélen, majd a második hullámban érkező Korozmánt próbálta megjátszani, de a fiatal támadó maga mögé kapta a labdát, így nem találta el a kaput.

A 26. percben Iványi Zoltán ivószünetet rendelt el. A hőmérő ekkor épp 26 fokot mutatott...

Nagyjából tíz perccel később Gerát buktatták 25 méterre a szombathelyiek kapujától, Kanta végezte el a szabadrúgást, ám lövése – ha centikkel is – de elkerülte Király Gábor kapuját.

Az ellentámadásból aztán megszerezte a vezetést a Haladás: Bosnjak beadással felérő bedobásába Poór csak belecsúsztatni tudott, és az ötösön ólálkodó Hegedűs János Hegedüs Lajos kapujába passzolta a labdát.

A második játékrészt a vendégek kezdték jobban, és az 59. percben megduplázták előnyüket: bal oldali támadást követően Bosnjak centerezett laposan, a középen érkező David Williams pedig nem hibázott.

Negyed órával a mérkőzés vége előtt Kanta szögletét követően Baki emelkedett a legmagasabbra, ám Király Gábor bravúrral hárítani tudott.

A hátralévő időben már hiába küzdöttek becsülettel a kék-fehérek, a támadások befejezésébe rendre hiba csúszott, így a szombathelyiek távozhattak három ponttal.

Mészöly Géza: – Arra készültünk, hogy nagyon intenzív első harminc percet fog produkálni az MTK, és győzelemre játszik majd ezen a találkozón. Ezt harminc percet fegyelmezetten kivédekeztük, és fontos volt, hogy még a szünet előtt meg tudtuk szerezni a vezetést. A szünetben azt kértük, hogy – stabil védekezés mellett ugyan – törekedjünk a második gól megszerzésére, ami sikerült is.

Teodoru Vaszilisz: – Valóban intenzíven szerettünk volna kezdeni a mérkőzést, de a Haladás fegyelmezetten játszott. Nagyon fontos lett volna, hogy mi szerezzük az első gólt, sokkal felszabadultabban játszhatott volna a csapat. Aztán buta hibából kaptunk egy gólt, és onnantól kezdve futottunk az eredmény után, mentünk előre becsülettel, de a befejezések nem sikerültek.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman