HÍREK

Több, mint sport (GALÉRIA)

2015-09-11

Több, mint sport (GALÉRIA)

Focistáinkkal avatták fel a műfüves pályát, a kőbányai Komplex Iskolában.

Csütörtök délután a Komplex Iskolában jártak az MTK Budapest labdarúgói, ahol a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával létesített, műfüves pályát adtak át. Az ünnepélyes megnyitón az MLSZ-t, az Olimpiai-, és Európa bajnok, többszörös magyar bajnok és gólkirály, Dunai Antal képviselte, aki az iskola diákjaival, és az MTK Budapest sportolóival is dekázott párat.

A kőbányai Komplex Iskola tornatermében, színvonalas műsorral kedveskedtek a fogyatékkal élő diákok. Tánc, ének, szavalás, a legkülönfélébb műfajokban mutatták meg tehetségüket a bátor fiúk, és lányok. Szemeik előtt, viszont mégis már az új pálya kipróbálása lebegett. A „Műfüves a focipálya, minden áldás szálljon rája.” végezetű költeményt követően, a gyerekeknek már csak az igazgató köszönetnyilvánítással egybekötött megnyitóját kellett kivárniuk, hogy kiszabaduljanak az MTK Budapest focistáival a zöld gyepre.

A fiatalság kedvét a mostoha időjárási viszonyok sem tudták elvenni, szemerkélő esőben szólalt meg a síp, a labda pedig útjára indult. Az MTK Budapest labdarúgói, Hrepka Ádám, Poór Patrik és Gera Dániel, egy kisebb létszámú osztály ellen állták a sarat. A fiúk azonban meglepetésszerűen kaptak segítséget, az egykori ferencvárosi hátvéd, a 26-szoros magyar válogatott Gyepes Gábor toppant be a semmiből, és biztosított stabil védekezést a Hrepka, Poór, Gera triónak.

Az iramra nem lehetett panasz, kimondottan ügyes megoldásoknak lehettünk szemtanúi, a körbekerített pálya palánkja mögül pedig hangosan buzdítottak kicsiket, nagyokat egyaránt. A két félidős játék végén igazságos döntetlen, 3-3-as végeredmény született, majd jöhetett a kötelező csapatfotó.

A mérkőzés után, hazafelé tartva, még pár autogram erejéig megállították a fiúkat, amiknek láthatóan nagyon örültek, csillogó szemű, tulajdonosaik.

A pazar hangulatú délután, a diákság lelkesedésével volt teljes. A boldog arcok, akik már az iskolába érkeztük pillanatában körülvették labdarúgóinkat, és akik minden szeretetükkel adták elő a tornatermi produkciójukat, még jóval az MTK Budapest játékosainak távozása után is rúgták a bőrt. Nem foglalkozva, esővel, sötétséggel, a kőbányai diákok játék iránt nyújtott szeretete, feltette azt a bizonyos pontot az i-re. Mert ez tényleg több mint sport!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman