HÍREK

Szurkolói szemmel

2016-04-10

Szurkolói szemmel

Az MTK Budapest - DVTK találkozóval kapcsolatban is megkértük egyik szurkolónkat, ossza meg velünk gondolatait. Hála József írását olvashatják.

Először is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy szeretett csapatom mérkőzéséről írhatok.

Mint három évtizede minden mérkőzés napján, most is felfokozott állapotban készültem a meccsre. Ezt az érzést – úgy gondolom – minden szurkolótársam ismeri. Reggel óta csak az összecsapásra gondolsz, lejátszódnak a lehetőségek, osztunk, szorzunk. Ez most sem történt másként. Sőt! Azt hiszem, a bajnokság megkezdésekor senki sem gondolta volna, hogy pár fordulóval a vége előtt reális közelségbe kerülhet a dobogó. Pedig ez így van, mert a CSAPAT eddigi mérkőzései alapján bebizonyította, hogy helye van az élmezőnyben. Hol szerencsével, hol hihetetlen küzdeni tudással, hol pedig szemet gyönyörködtető játékkal szállította a pontokat. Nagyon reméljük, hogy ez a lendület a bajnokság végéig kitart, és akkor elérhetjük azt, amit legszebb álmainkban reméltünk, az Európa Ligát.

Ez a borongós, szombati nap is reményekkel telve kezdődött. Buszunk a szokásos helyről, az épülő Új Hidegkúti Nándor Stadion mellől indult. Reméljük, új otthonunkban is ugyanolyan sok örömben lesz részünk, mint elődjében. A buszon mindenki a nagy lehetőségekről, „a dobogó második fokáról" beszélt. A sok sérült (Hrepka, Jakab, Strestík, Ramos, Torghelle) és az eltiltott Vass miatt eléggé felforgatott csapattal álltunk fel.

Az első tíz percben a Diósgyőr játéka dominált. Ezután fokozatosan feljavultunk, amit Nikacs helyzete is bizonyított. Mindkét  csapat jól megszervezte védekezését, emiatt kevés helyzet alakult ki. A szünet előtt így is megszerezhettük volna a vezetést, ha nagy ziccerünk nem marad kihasználatlanul.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, kevés helyzettel, inkább a mezőnyjáték dominált. Végig enyhe fölényben játszottunk ugyan, de gólt ezen a meccsen sajnos nem sikerült szereznünk. Igazságos döntetlen született, de csapatunk valamivel közelebb állt a győzelemhez.

A hazafelé vezető úton megállapítottuk, hogy a döntetlen nem is olyan rossz eredmény, mivel az Újpest és a Videoton is azt játszott. Legközelebb kedden, a Paks ellen, nagyon fontos lenne a győzelem, mert azzal a három ponttal kissé lehagyhatnánk üldözőinket. Reméljük, sikerül megnyernünk azt a mérkőzést és így tovább szövögethetjük álmainkat a második helyet illetően.

HAJRÁ MTK!

Hála József

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman