HÍREK

Szezonvégi beszélgetések 3. rész - Poór Patrik

2015-06-12

Szezonvégi beszélgetések 3. rész - Poór Patrik

Éppen csak véget ért a 2014/15-ös bajnoki évad, máris nyakunkon a következő szezon, tele új kihívásokkal, európai kupaszerepléssel. A rövid felkészülési időszak ideje alatt az első csapat keretének játékosait kértük meg, hogy ugyanazon kérdésekre válaszolva, értékeljék a mögöttünk hagyott idényt és fogalmazzák meg elvárásaikat az előttük álló feladatokkal kapcsolatosan. Az MTK Budapest minden poszton bevethető válogatott játékosával, Poór Patrikkal beszélgettünk.

– Hogyan értékeled a mögöttetek hagyott bajnoki szezont, amit dobogós helyen zárt a csapat?

– A szezon előtt senki sem vett minket számításba, amikor a dobogós helyek elosztása volt a téma, de mi nem foglalkoztunk semmivel, és szépen szorgosan gyűjtögettük a pontokat, amelynek segítségével odaértünk az első három helyezett közé. Bebizonyítottuk, hogy nagyon jó és kimondottan egységes csapatot alkotunk. Szerencsére nem volt rajtunk semmilyen nyomás, nem kellett stresszhelyzetben készülnünk a meccsekre. Meggyőződésem, hogy a csapategység volt a siker kulcsa. Józsi bácsi és a vele dolgozó stáb remek munkát végzett, külön köszönet illeti őket ezért, és persze a szurkolóknak is hálásak vagyunk, akik az otthonunktól távol, a Bozsik-stadionban is végig buzdítottak minket.

– Mi a legkedvesebb, legérdekesebb Garami József edzői munkájához fűződő emléked?

– Először is szeretném megköszönni neki a belém vetett bizalmát, amit remélem többször meg is tudtam hálálni. Nem hiszem, hogy lenne még egy olyan edző, aki ennyi poszton bátran mert volna játszatni és töretlenül hitt volna a rátermettségemben.

– Melyik volt számodra az MTK Budapest legemlékezetesebb mérkőzése a szezonban?

– Sajnos a tavaszi szezon nem úgy sikerült a sérüléseim miatt, ahogy szerettem volna, de remélem, hogy az új idényt, már százszázalékos állapotban kezdhetem. Ezért is esik a választásom az őszi Ferencváros elleni mérkőzésre, ahol nyertünk és nem mellékesen az első NB I-es gólomat is szereztem.

– Hol és kivel pihented ki az lezárult idény fáradalmait?

– Két leghűségesebb társammal, a barátnőmmel és a kutyánkkal pihentem ki a szezon fáradalmait. Siófoktól nem messze eső kis faluban béreltünk nyaralót magunknak, ahol anyukám és a húgom is meglátogatott bennünket rövid időre. Számomra mondjuk relatív volt a pihenés, ugyanis folyamatosan bicikliztem, láberősítő és stabilizációs gyakorlatokat végeztem, a rehabilitációm keretében. Kemény, de fontos feladat ez a mielőbbi visszatérésem érdekében.

– Mit vársz az MTK Budapest előtt álló évadtól?

– Jó sorsolás esetén szeretnénk a csapattal az EL-ben minél tovább menetelni. A bajnokság nagyon erős és kiegyensúlyozott lesz, ezért bravúr lenne minimum megismételni az idei szereplést, de mindig magasra teszem a mércét, és a csapatot is alkalmasnak tartom erre, tehát ide nekünk az oroszlánt is! Így vagy úgy, de célunk, hogy újra kiharcoljuk a nemzetközi szereplést.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman