HÍREK

Szem előtt a fiatalok

2016-09-13

Szem előtt a fiatalok

Az MTK Budapest edzője, Horváth Henrik, és a második csapat kapitánya, Katona Máté nyilatkozott az STC Salgótarján elleni mérkőzést követően

Horváth Henrik számára nem ismeretlen az MTK Budapest, évek óta a szakmai stáb tagja, az utánpótlás-csapatok mellől ebben a szezonban került át Teodoru Vaszilisz stábjába, az első csapathoz. Ahogyan korábban fogalmazott, "végigjártam a szamárlétrát". Az STC Salgótarján elleni mérkőzésen pedig Pölöskei Gábor mellett foglalt helyet a kispadon, a hétvégén két fordulatos mérkőzést is alkalma volt végignézni, először az Örökrangadóról kérdeztük: – Kitűnő mérkőzés volt, igazi férfias küzdelem, nagyon sokat tettünk a győzelemért, megnéztük, elemeztük a Ferencvárost, egyértelmű volt, hogy nagyon sok helyzetet alakítanak ki minden ellenfelük ellen, ezt sikerült leredukálnunk, hogy minél kevesebbet lehetőségük legyen. Nagyon sokat tett a csapat a három pont megszerzéséért.

A szombati mérkőzéshez hasonlóan vasárnap is a hosszabbításra maradt a dráma, előbbin Torghelle Sándor büntetője ért győzelmet, utóbbin pedig Takács Krisztofer szabadrúgását és Szabó Ádám fejesét követően Katona Máté hidegvérű találata szerzett értékes pontot. Az edző beszélt a mérkőzésről, és a fiatalok megfigyeléséről is: 

– Vass Lászlóval és Cikivel rendszeresen kijövünk ezekre a mérkőzésekre, mert szeretnénk látni a fiatalokat, akik ott vannak az első csapat közelében, vagy akár játszanak is. Nagyon hektikus mérkőzés volt, emberhátrányban mentett pontot a csapat, itt is elmondható, hogy férfias küzdelem volt, nagyon sokat tanulnak ebből a fiatalok, nagyon sokat tapasztalnak, gratulálok nekik a pontszerzéshez.

A Keleti csoportban az MTK Budapest második csapata büszkélkedhet a legalacsonyabb átlagéletkorral, erről a tudatos, hosszútávú döntésről is kaptunk betekintést: – 18 és fél év körül van a csapat átlagéletkora, a rutinszerzés a cél. Ez az egyszerű ok, amiért már ilyen fiatalon idekerültek, fel kell venniük a ritmust, nagyon nagy segítség számunkra ez, hiszen ha ilyen fiatalon az első csapat környékén vannak, felveszik a felnőtt bajnokik lendületét, ütemét, akkor nekünk is könnyebb lesz őket beépíteni az első csapathoz, ha eljön az idő számukra.

Horváth Henrik után Katona Máté, a második csapat kapitánya mondott pár szót. Máté a Vasas FC ellen bemutatkozhatott az élvonalban, és az utazó keret stabil tagjává nőtte ki magát az edzéseken és a második csapatban nyújtott teljesítményével. A belső védőként és középpályásként is bevethető Katona, negyedik mérkőzésén a második gólját szerezte, ami védekező poszton szereplő játékostól nem rossz teljesítmény, ez is szóba került a mérkőzést követően: – Minden meccsen, amikor játszhatok, ki szeretném adni magamból a maximumot, segíteni szeretném a csapatot, szerencsére a gólok is jönnek, az Újpest és most a Salgótarján ellen is sikerült, szeretném hasonló módon meghálálni a bizalmat.

Két hét leforgása alatt két teljesen más ellenféllel került szembe a csapat, az ötödik fordulóban az Újpest második csapata, a hatodikban pedig már az STC Salgótarján ellen kellett játszani, így adott volt a kérdés, mennyire érzi nehezebbnek a felnőttek elleni mérkőzést, mint a kortársak ellenit: – Jóval nehezebb, sokkal több a párharc, keményebben kell beleállni ezekbe, de bárki legyen az ellenfél, eddig fel tudtuk venni a versenyt, és ezen nem szeretnénk változtatni ezután sem. Az eddigi mérkőzések alapján, a Salgótarján volt a legnehezebb ellenfél, és nem okoztunk csalódást egymásnak.

Második csapatunk a hatodik fordulót követően a negyedik helyet foglalja el, hármas holtversenyben a Putnokkal és az RKSK-val, egy pontra a dobogótól, kettő pontra a listavezetéstől, ezért bár korai jósolni, mégis megkértük a csapatkapitányt erre: – Mindenféleképpen a dobogót kell megcélozni, a csapatban simán benne van az érem, reális lenne az élmezőnyben végezni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 15:30 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman