HÍREK

Stieber bombagólja három pontot ért

2023-12-09

Stieber bombagólja három pontot ért

Legyőztük a Debrecent az év utolsó hazai mérkőzésén.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–DVSC 2-1 (1-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2021 néző  

Vezette: Bognár Tamás (Andó-Szabó, Szalai, Vígh-Tarsonyi, Berke, Albert, Derdák)

Gólszerzők: Thiam (33.), Stieber (83.) illetve (Szécsi, 50.)

Sárga lap: Lagator (57.), Manrique (77.)

MTK Budapest: Demjén – Végh, Kádár, Kocsis – Varju, Kata (Stieber, 74.), Thiam, Bognár (Kosznovszky, 90+3), Antonov – Ennin (Horváth Artúr, 74.), Németh (Spalek, 74.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

DVSC: Megyeri – Kusnyir, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Loncar (Tuboly, 62.), Manrique, Dzsudzsák – Szécsi (Oliveira, 81.), Bárány (Majdevac, 81.), Domingues (Bódi, 88.)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Az OTP Bank Liga 16. fordulójában, az év utolsó hazai mérkőzésén az ötödik helyen álló DVSC együttesét fogadtuk. Az odavágó remekül sikerült együttesünk számára, hiszen a Nagyerdei Stadionban 3-1-es győzelmet arattunk.  

A mérkőzés első harmadában a Loki volt aktívabb, de igazán nagy problémát nem okoztak Demjénnek. Kapusunk Domingues és Bárány próbálkozásánál is magabiztosan védett, majd Ferenczi távoli lövése elkerülte a kapunkat.

A 30. percben gyors ellentámadást tudtunk vezetni, Bognár labdája hajszállal volt hosszú Némethnek, aki ziccerben mehetett volna. Három perccel később megszereztük a vezetést: Varju jobb oldali beadását Dreskovic fejelte ki Thiam elé, aki kapásból lőtt, a Kusnyiron megpattanó labda pedig védhetetlenül repült a felsőbe (1-0).

A második játékrészben korán egyenlített a Debrecen: Ferenczi bal oldali beadására Szécsi érkezett, és Antonov hátára támaszkodva fejelt a rövid sarokba (1-1).

A 60. percben ígéretes kontrát vezettünk, melynek végén 17 méteren szabálytalankodtak Katával. A labda mögé Bognár állt oda, de a sorfalban elakadt a kapura tartó lövés. A 73. percben Bognár kapta meg a tizenhatoson belül, a jobb oldali alapvonalnál a labdát, egyből beadott, középen Ennin érkezett, de csak lábujjheggyel érte el a labdát, ami így elment a kapu mellett.

A 77. percben a csereként beálló Stieber 25 méterről, szabadrúgásból tekert, ám Megyeri bravúrral szedte ki a labdát a rövid felsőből. Hat perccel később már Megyeri is tehetetlen volt: Bognár keresztlabdája után Stieber vette át a labdát, a bal lábára cselezett, majd csodálatosan tekert a hosszú felsőbe (2-1).

A gól után jött előre a Debrecen, de nem tudták feltörni a védelmünket, így itthon tartottuk a három pontot - győzelemmel búcsúztunk a hazai pályától. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman