HÍREK

Sikeres rajt (GALÉRIA + VIDEÓ)

2017-07-30

Sikeres rajt (GALÉRIA + VIDEÓ)

Nem volt könnyű, de győzelemmel kezdtünk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Aqvital FC Csákvár – MTK Budapest 1-2 (0-2)

Gólszerzők: Jelena (83.), illetve Deutsch (12.), Takács (27.)

Sárga Lap: Dulló (23.), illetve Gengeliczki (64.)

Csákvár, Csákvári Tesztyánszky Ödön Sportközpont, 600 néző

Vezette: Szilasi Szabolcs (Barna, Aradi, Máyer)

Aqvital FC Csákvár: Horváth Gábor – Rétyi, Dulló, Tar, Csonka, Galambos – Pintér (Bokros, 46.), Sándor, Daróczi (Oldal, 76.) – Molnár, Magyari (Jelena, 60.)

Vezetőedző: Szanyó Károly

MTK Budapest: Szentpéteri – Katona, Balogh, Gengeliczki, Deutsch – Vass Patrik, Borbély (Gera, 69.), Vass Ádám, Takács Ronald (Schäfer, 69.) – Lencse (Bori, 82.), Torghelle

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Mindössze a 6. percig kellett várni az első komolyabb próbálkozásig, amikor szemet gyönyörködtető kontrát vezettünk, melynek végén Vass Patrik lőtte az oldalhálóba Takács átívelt labdáját. Röviddel később, a 12. percben megszületett a szezon első gólja: Vass Patrik kanyarintott szögletből a kapu elé, Deutsch Bence emelkedett a legmagasabbra, és gyönyörűen a sarokba bólintott.

Két perccel később megduplázhattuk volna az előnyünket, amikor a hazai térfélen szereztünk labdát, de Lencse nem tudta kicselezni Horváthot, aki így szögletre tudott menteni. Három perccel később Vass Patrik ívelhetett középre szabadrúgásból, a labdába senki nem ért bele, ami így centiméterekkel a kapu mellett landolt.

A 22. percben ismét Lencse került ajtó-ablak helyzetbe, a kapus mellett el is passzolta a labdát, de az épphogy elkerülte a kaput. A 26. percben azonban már nem úszta meg a Csákvár: Borbély ívelt remekül a védők mögé, Takács tanárian vette át a labdát, majd passzolt ballal a rövidsarokba.

A félidő második felére kezdett némileg felébredni a sárga-kék gárda: a 36. percben Sándor lőtt a tizenhatos sarkáról, ballal, de Szentpéteri szép mozdulattal hárította a próbálkozást. Újabb nagy helyzet a félidő végéig már nem alakult ki, így kétgólos előnyünknél jöhetett a szünet.

A második játékrész első lehetősége Daróczi előtt adódott, de a tizenhatoson belüli próbálkozása középre ment, így csemege volt Szentpéterinek. Picivel később Rétyi tekert ballal a tizenhatos jobb oldaláról a hosszú fele, de kicsivel célt tévesztett.

Az 56. percben az aktívan játszó Vass Patrik szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd robogott el a szélen, de centerezését az utolsó ember tisztázta Lencse elől. A 61. percben Deutsch adott be balról, Horváthról kijött a labda, de Vass Patrik nem tudta becsúszva bekotorni.

A második félidő derekán picit leült a meccs, Feczkó Tamás Schäfer és Gera beállításával reagált erre. Ennek majdnem rögtön meg is lett az eredménye: Gera adott be laposan Torghellének, aki tanárian készített le Lencsének, de a támadó balos próbálkozása nem talált kaput.

A 74. percben Molnár Tibor lépett meg a bal oldalon, majd adott be szépen a csereként beállt Jelena irányába, de a csatár mellé fejelt. Ezután Molnár maga próbálkozott lövéssel, majd megint Jelena de nem találtak célba.

A 83. percben azonban már nem hibázott Jelena: a jobb oldalról befelé cselezett, majd eltolta a labdát Szentpéteri mellett is, a gólvonalon álló Balogh pedig már nem tudott fejjel menteni.

Ezután igyekezett támadni Szanyó gárdája, és becsülettel küzdöttek az egyenlítésért. A hosszabbítás perceiben kétszer is majdnem sikerrel jártak, de először a védelem, másodszor pedig Szentpéteri szabadított fel, így elhoztuk Csákvárról a három pontot. 

Feczkó Tamás interjú a mérkőzés után:

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman