HÍREK

Segítő kéz a kiváló sportembernek (LAPSZEMLE)

2017-02-15

Segítő kéz a kiváló sportembernek (LAPSZEMLE)

A Blikk című lap még decemberben írt arról, hogy a korábbi válogatott futballkapus Kovács Attila, akár utcára is kerülhet. A rossz anyagi helyzetben lévő korábbi sportolót többen felkarolták, többek közt az MTK és annak elnöke dr. Deutsch Tamás.

Új lehetőséget kapott az élettől az MTK Hungária FC kapusedzője, ugyanis hétvégén beköltözhetett a számára biztosított csepeli önkormányzati bérlakásba, amely tulajdonképpen az esélyt jelenti arra, hogy újra normális kerékvágásba kerüljön a sorsa.

Borzalmasan nehéz időszak van a háta mögött. Feleségével 38 esztendőn át éltek Csepelen közös lakásukban, de nem tudták fizetni a hiteleket és a közüzemi díjakat. Az ősszel ráadásul a felesége – akivel 39 éve kitartanak egymás mellett – fürdőszobai balesetet szenvedett, elesett a kádban, beütötte a fejét és súlyos agykárosodása lett, jelenleg is kórházban fekszik, öntudatlanul. Kovács Attila keményen viselte a megpróbáltatásokat, és most, hogy rendeződött a sorsa, már gondolhat arra is, hogyan segítsen leányának és unokáinak.

– Három éve nem volt fűtésünk, a mostani kemény télen hat fok volt nálunk a falak között. A szintén Csepelen élő leányomhoz jártam fürdeni, nehogy megfázzak. De ez már a múlt, kibírtam, és kész. Folytatom a munkát az MTK Hungária FC női labdarúgóinál, és vannak fiatal tanítvá­nyaim. Rengeteg még itt, a lakásban a teendő, helyet kell találni annak a sok mindennek, amit magammal hoztam. De igazából az a jó, hogy van hely, ahol mindezt megtehetem.

Kovács Attila rendkívül hálás a támogatásért az MTK-elnök és EP-képviselő Deutsch Tamásnak, Borbély Lénárd csepeli polgármesternek és stábjának, valamint ­Dóczi Józsefnek, aki a nagy bajban is kitartott mellette, s még a költözésben is segített családtagjaival.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman