HÍREK

Rendkívül fontos győzelem a ZTE ellen

2021-03-13

Rendkívül fontos győzelem a ZTE ellen

Hazai pályán vertük 3-0-ra a Zalaegerszeget.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése itt!

MTK Budapest–ZTE FC 3-0 (0-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Andó-Szabó Sándor (Medovarszki, Márkus, Horváth, Németh, Szilágyi)

Gólszerző: Schön (67.), Mezei (90., 11-esből), Demjén öngól (93.)

Sárga lap: Kata (43.), Schön (74.) illetve Kálnoki Kis (21.), Németh (34.), Sankovic

MTK Budapest: Mijatovic – Varju, Perkovic, Nagy – King, Kata (Pintér, 79.), Dimitrov (Cseke, 72.), Herrera (Balázs, 79.) – Varga (Mezei, 87.), Miovski (Prosser, 87.), Schön

Vezetőedző: Michael Boris

ZTE FC: Demjén – Németh (Szánthó, 46.), Kálnoki Kis, Bobál, Gergényi – Favorov (Zimonyi, 72.), Lesjak, Sankovic (Babati, 85.) – Könyves (Tajti, 64.), Futács, Koszta

Vezetőedző: Boér Gábor

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában a ZTE FC együttesét fogadtuk. Az első két mérkőzésen túljárt az eszünkön Boér Gábor együttese, tehát volt mit törlesztenünk. 

Az első lehetőséget a 11. percben láthattuk: ekkor Schön szökött meg a bal szélen, Vargához készített vissza, aki ballal lőtt a kapu fölé. Négy perccel később Varga szöglete után Nagy préselte a kapuba a labdát, ám korábban már les miatt harsant a játékvezetői sípszó.

A 18. percben mutatós támadás végén Herrera centerezett balról, ám sikerült felszabadítania a védőknek. Egy perccel később Varga éles szögből lőtt fölé szabadot – ebben a periódusban a mi akaratunk érvényesült. 
A 33. percben a ZTE veszélyeztetett, Kálnoki Kis fejelt mellé Gergényi szabadrúgását követően, így a szünetig egyik csapat sem talált be.

A második játékrészben azonnal megszerezhettük volna a vezetést: Herrera beadása Varga elé került, aki közelről megpróbálta átpöccinteni a labdát Demjén fölött, de a kapus szépen védett. Hat perccel ezután Dimitrov lövése pattant ki a vendégek kapusáról, Schön ismétlése az oldalhálót rezgette meg. 

A 67. percben már sikerült betalálnia Schönnek: Miovski ugratta ki bal szélsőnket, aki ziccerben vitte a labdát, kicselezte Demjént, és a kapuba passzolt. (1-0)

A 75.percben nagy bedobás után Kálnoki Kis került a kapunk elé, de fölé lőtt, majd a 83. percben Mijatovics védte Futács távoli bombáját. A 89. percben Lesjak a kapufát találta el, de az ellentámadásból eljutottunk a ZTE kapuja elé, ahol Mezeit állították meg ígéretes helyzetben szabálytalanul, tizenegyest rúghattunk. A labda mögé a sértett állt oda, és magabiztosan lőtt a felső sarokba, ezzel megszerezte első NB I-es találatát, és eldöntötte a mérkőzést. (2-0)

A hosszabbításban még Prosser ment el kontrából, a kapufára lőtt, de a labda bepattant Demjén hátáról, így nagyon fontos, 3-0-s győzelmet arattunk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman